Cam Kız, Evde Eğitimle Hayata Tutundu

Giresun’da, doğuştan cam kemik hastalığı bulunan dokuz yaşındaki Hanife Yel, evde eğitimle hayata tutunurken, ailesinin yeniden mutluluk kaynağı oldu.

Cam Kız, Evde Eğitimle Hayata Tutundu
Giresun’un Eynesil ilçesinde evde eğitim uygulaması fedakar öğretmenlerin başvurusu ile okula gidemeyen engelli çocukların yüzünü güldürüyor. Bu çocuklardan biri de 9 yaşında doğuştan cam kemik rahatsızlığı bulunan Hanife Yel oldu. Hanife Yel'in iki yıl önce okula başlaması gerekirken sürekli kemikleri kırıldığı için okul yönetimi tarafından okula alınmadığı gibi ailesinin de hastane kapılarında çare aradığını belirtti.

Baba Engin Yel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın evde eğitim uygulamasından faydalanmak için hastane hastane gezerek kızına rapor almaya çalıştı. Ancak rapor alırken hastanelerde çok büyük zorlukla karşılaştığını kaydetti.

Uzun uğraştan sora aldığı raporla Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi'ne başvurdu. Verdiği mücadelenin ardından geçen yıl kızına evde eğitim aldırmayı başardığını kaydetti.

Baba Engin Yel, verdiği mücadelenin ardından okuma arzusu içerisindeki kızına evde eğitim verildiğini belirterek şöyle konuştu: "Yaşıtları okula giderken kendisi gidemediği için üzülen kızımız evde eğitimle yeniden hayata doğdu. Devamlı okuyan bir çocuk.Tek isteği akülü bir arabayla okula gitmek. Kızımın mutluluğunu ona sarılarak dahi paylaşamıyorum.Çünkü sarıldığında bağrıma bastığımda bir yerleri kırılacak diye korkuyoruz.” Öğretmen Mehmet Taşdaş da, Hanife'nin çok zeki ve çalışkan bir öğrenci olduğunu belirterek şunları söyledi: "Okulda iki ayda verdiğim dersi 15 dakikada öğrenebiliyor.Bu derece zeki olması şaşırtıyor. Rahatsızlığı sonucu aksayan derslerimizi kısa sürede telafi ediyoruz. Hanife’nin tek engeli bedensel engeldir.” Okula gitme ümidini kaybetmişken hayallerine kavuşan Hanife, "Ben büyüyünce öğretmen olmak istiyorum. Okula gidemediğim için çok üzülüyordum ama okul bana geldi. Arkadaşlarım yok ama öğretmen bana her şeyi öğretiyor. Okula gitmek, arkadaşlarımla oynamak isterdim ama hastalığım sebebiyle bu mümkün değil. Ama olsun okuyabilmek beni çok mutlu etti" diye konuştu
Kaynak: İHA