Başkent’te Kapora Vurguncuları Çökertildi

Başkent’te internete verdikleri başkalarına ait satılık otomobil ilanlarına başvuran kişileri kapora alarak dolandıran bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda internet üzerinden dolandırıcılık yapan bir şebeke belirlendi. 6 aylık bir çalışma sonrası suç örgütünün elemanlarını tespit eden ve çalışma yöntemlerini belirleyen polis operasyon düzenledi.

İstanbul ve Ankara'da 15 ayrı adrese eşzamanlı düzenlenen baskınlarda çete lideri olduğu belirtilen Erdoğan O. ile birlikte 13 kişi gözaltına alındı.

Şebekenin başka şahıslara ait internette satışta olan araçları yine internet ortamında çeşitli yollarla kendilerinin gibi göstererek satılık ilanı verdikleri, arayan kişilerden de satışı garantiye almak ve ilanı kaldırmak bahanesiyle için kapora istedikleri ve bu yolla çok sayıda vatandaşı onbinlerce lira dolandırdıkları öğrenildi.

Zanlılardan 1’i polis sorgusunun ardından serbest bırakılırken 12’si ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, üye olmak, sahte kimlik kullanmak, iletişim araçları, bilişim sistemleri ve banka ve kredi kurumlarının aracı kılınmak suretiyle gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi

Kaynak: İHA