Alman Otomotiv Sektörü Yeşiller Freninden Şikayetçi

Dünyanın dev otomobil üreticilerinden biri olan ve Mercedes ile Smart'ı imal eden Daimler AG, Yeşiller'in otomotiv sanayiine zarar verdiğini iddia etti.

Şirketin personel müdürü Wilfried Porth, Yeşiller'in yönettiği Stuttgart Belediyesini ve Baden Württemberg Eyalet Hükümetini sert şekilde eleştirdi.

Yeşiller yüzünden araba sürmenin gittikçe zorlaştığını belirten Wilfried Port, "Stuttgart'ta çok büyük bir altyapı sorunu var. Yeşiller yönetimindeki Baden Württemberg Eyalet Hükümeti ulaşım alanındaki sorunları çözmek yerine bunları görmezden geliyor. Hatta şimdilerde belediye başkanının da Yeşiller'den olmasıyla birlikte araç sürücülerine her geçen gün daha fazla kısıtlamalar getiriliyor.” dedi.

Şehir içi hız sınırının saatte 50 kilometreden 40 kilometreye düşürülmesi ve ücretsiz park yerlerinin kaldırılmasıyla sorunların daha da artacağından yakınan personel müdürü, Yeşiller'in uyguladığı politikaların Almanya ekonomisine zarar vereceğini ileri sürdü. Porth şöyle devam etti: "Eğer Yeşiller yönetimindeki belediye ve eyalet hükümeti bir an önce bu tutumlarından vazgeçmezse Alman otomotiv sanayii uluslararası rekabette büyük zarar görür.”Otomotiv sektörü ile Yeşiller daha önce de karşı karşıya gelmişti. Yaklaşık iki yıl önce Baden Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller), "Az araba çok arabadan iyidir!" sözünden dolayı otomotiv sektörünün eleştirisine maruz kalmıştı.FESTO FİRMASI DA ŞİKÂYETÇİÖte yandan otomasyon teknolojileri üreten ünlü Festo firmasının Esslingen şehrindeki tesislerini büyütme kararı alması sonrası bazı kavşakların genişletilmesi talebine belediyeden olumsuz karşılık geldi. Firmaya yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, yüzlerce yeni istihdam alanı açacak bir tesisin bu bölgeye yapılması konusunda altyapı desteği alınmazsa yatırım için başka bir ülke tercih edilecek .