Aksaray'a 400 Milyon Dolarlık Yatırım

Yabancı sermayeli bir firmanın, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde, 700 kişi istihdam edecek nitelikte, 400 milyon dolar civarında yatırım yapmak istediği belirtildi.

Firmanın, yatırım için 480 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 900 dönüm arsa talebinde bulunduğu bildirildi.

Yabancı firma adına Aksaray’da araştırma yapan danışman firma yetkilisi Dilek Pekdemir, OSB Başkan Vekili olan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’yı makamında ziyaret ederek, arsa tahsisi konusunda karşılıklı görüş alış verişinde bulundu. Başkan Nevzat Palta, Aksaray’da yerli, yabancı bütün yatırımcılara kapılarının açık olduğunu belirtti.

Palta, “Aksaray’a yabancı kaynaklı bir sermaye çerçevesinde 400 milyon dolar civarında 700 kişi istihdam edebilecek bir yatırımla ilgili fizibilite ve araştırma çalışmaları için şu anda Aksaray’dalar. Organize sanayimize gittiler, valiliğe gittiler, belediyemize, bize geldiler. Tabi ben de Organize Sanayi'nin yönetim kurulu başkan vekiliyim, bu çerçevede benimle görüşmeye geldiler. Biz burada her türlü desteği vermeye hazırız. 400 milyon dolarlık yatırım ciddi bir yatırım, artı 700 kişinin istihdam imkânı bulması hem Aksarayımız hem de Türkiyemiz için önemli bir hadise. Başta arsa konusu olmak üzere diğer konularda da her türlü desteği yapmaya hazırız ama yeter ki siz Aksarayımızda böyle bir yatırım kararını alın. Temennimiz odur, inşallah hayırlı olur diyoruz.“ diye ifade etti.

Danışman firma yetkilisi Dilek Pekdemir ise yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi: “Yaklaşık 400 milyon dolarlık 700 kişilik istihdam sağlayacak sanayi alanı arayışımız var. İnşallah Aksaray’da böyle bir yatırımı gerçekleştirme şansımız olacak.” dedi.