İsu Personeline Sayaç Eğitimi

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, kullandığı su sayaçlarındaki teknolojik gelişimler ile hazırlıklarına başladığı Sayaç Yönergesi hakkında personeline eğitim verdi.

İsu Personeline Sayaç Eğitimi
İSU Genel Müdürlüğü, işletmecilikte sağlıklı altyapı ile Son teknolojik ürünler kullanıyor. 1 milyon 634 bin nüfusun kayıtlı olduğu Kocaeli geneline hizmet veren Kurum, aboneleri tarafından kullanılan çeşitli çap ve boyutlardaki 619 bin 905 adet su sayacı ile ölçüm yapıyor. Sayaç teknolojisindeki gelişmeler ile sayaçların tesisata montaj kuralları hakkında eğitim toplantısı düzenledi.

Abone İşleri Daire Başkanlığı’nca Antikkapı Restaurant’ta düzenlenen sayaç eğitimine, Abone İşleri Daire Başkanlığı ile 12 İlçe Şube Müdürlüğü’nün sayaç hareketleri servislerinde görevli 66 perSonel katıldı.

İSU Genel Müdürlüğü’nün sayaç uzmanları tarafından verilen eğitimde, yeni gelişen sayaç teknolojisi ile sayaçların tesisata montaj kuralları hakkında eğitim verildi.

Eğitim kapsamında ayrıca, İSU Genel Müdürlüğü’nde bulunan mevcut sayaçların değerlendirilmesi yapılırken, kurumun bundan Sonra kullanmak istediği sayaç yelpazesi ile ekonomik ömrünü dolduran sayaçların yanı sıra bozuk, patlak gibi nadiren görülen sayaçların değişim prosedürleri konuları da anlatıldı.

Gün boyunca süren eğitim toplantısında değerlendirilen bir diğer konu da sayaç çap tayini, montaj kuralları, tesisata bağlantı, sayacın emniyeti ve korunması, sayacın konulacağı yer seçimi, bina ana kolon çap tayini ve binaların bağımsız bölümlerine ait dahili tesisat uçlarının düzenlenmesi sağlayan “Sayaç Yönergesi” hazırlıkları oldu. Nüfus ve kentleşmenin hızlı arttığı Kocaeli’nde yeni açılan aboneliklerin sayaç montaj yeri ile nasıl montaj yapılacağı konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi ile vatandaşların ev ve işyerlerine girmeden önce sayaç ve tesisat montaj işlerinin fenni şartları uyulması gereken konuları hakkında perSonele bilgiler aktarıldı .
Kaynak: İHA