Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Kırklareli İş-Kur, KOSGEB ve Kırklareli Ticaret Borsası ortaklığında “Girişimcilik Eğitim” kursunu başarı ile bitiren kursiyerler sertifikalarını aldı.

Girişimciler Sertifikalarını Aldı
Çalışma ve İş Kurumu(İş-Kur) Kırklareli İl Müdürlüğü, Kırklareli Ticaret Borsası ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ortaklığında açılan Girişimcilik Eğitim kursunu başarı ile bitiren 48 kursiyer Kırklareli Ticaret Borsası’nda yapılan törenle sertifikalarını aldı

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman,” Kursa katılan arkadaşlarımız iş sahibi olacak ve iş isteyen kişilere yardımcı olarak, onlara ekmek kapısı olacak” dedi

Hedefimiz 2023 Dünyanın en güçlü 10 ekonomisine girmek olduğunu dile getiren Vali Yaman” 2023 yılında dünyanın en güçlü 10 ekonomisine girmeliyiz, buda hem Türk İş adamı, Türk Sanayisi hem de sizin gibi girişimciler sayesinde olacak. Bu kurslardan yararlanan 28 arkadaşımız iş kurdu.”Kırklareli Ticaret Borsası BaşkanıTurhan Altıntel; “ Türkiye’ye baktığımız zaman yer altı zenginlikleri ve petrolümüz olmadığı için girişimciliğe KOSKEB, İş Kur ve Ticaret Borsası çok önem veriyor. Bizi kurtaracak, yarınlara taşıyacak girişimci kadınlarımız ve erkeklerimiz bu konuya çok önem veriyoruz” dedi.

Kırklareli KOSKEB Müdürü Hasan Tarın Altuntaş, KOSKEB’in girişimcilere vermiş olduğu desteklerden bahsederek şunları kaydetti; “KOSKEB Kırklareli’de Ocak 2013 yılında kuruldu. Girişimcilere ve kobilere yönelik destek veren bir kurumuz. Kırklareli’den 30 arkadaşımız kursumuza katıldı ve başarı ile mezun oldular. Bu desteğimizin birinci aşamasıydı. İkinci aşamasında arkadaşlar işini kuracak ve iş planlarını hazırlayacaklar, üçüncü aşaması da KOSKEB’e getirecekler. KOSKEB’te kendilerine kurdukları işlerle ilgili tecrübelerine bakacak. Kurdukların işlerin gelecekte bir katma değeri katacak mı, istihdam arttıracak mı ve bir eksi kapatacak mı diye inceleyecek. Eğer projeleri onaylanırsa 30 Bin TL hibe 70 Bin TL geri ödemeli krediyi vereceğiz. 30 Bin TL’nin 3 bin TL’si iş kurarken ki masrafları, 15 Bin TL kurduğu iş ile ilgili malzemeleri, 12 Bin TL’si ise elektrik, su, telefon gibi giderlerin karşılanması. 70 Bin TL işini büyütecekse verilen bir miktar bu miktar 2 yıl geri ödemesiz.”Kırklareli İşKur Müdürü Hasan Aksoy; İş Kur olarak kamu ve özel sektörde işsiz vatandaşları işe yerleştirmenin yanı sıra, kendi işini kurmak isteyenlere de yardımcı oluyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Üniversitesi(KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Lütfi Mor, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Ertuğrul Ziya Çetintaş ve Kırklareli İşkur Müdürü Hasan Aksoy tarafından verildi.

Kaynak: İHA