Esogü’de Tika’nın Faaliyetleri Konferansı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ), "Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Müşterek Kültür Coğrafyamızdaki Faaliyetleri” konulu konferans düzenlendi.

Esogü’de Tika’nın Faaliyetleri Konferansı
ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler Kulübü’nün birlikte konferansın açılışında konuşan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Türkiye’nin bir yükselişte olduğunu belirtti.

Gönen, “Türkün med-ceziri hep olmuştur, ama artık sular yükselişe geçmiştir. Ülkemizde çeşitli kamu kuruluşları, özel kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları kadim bir kültürü maziden geleceğe taşımaya çalışıyor. TİKA’nın yeryüzünün çok çeşitli coğrafyalarında ihmal edilmiş işleri yaptığını ve daha önce yapılmamış çalışmaları hayata geçirdiğini görüyoruz. Bu çalışmaları gördükçe gurur duyuyoruz” diye konuştu.

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ise yaptıkları çalışmalar hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Çam, Türkiye’nin bulunduğu coğrafya itibariyle içine kapanma ve kabuğuna çekilme şansı olmadığını belirterek, “TİKA, tarım, hayvancılık, temiz suya ulaşım, sağlık, eğitim gibi bir toplumun ihtiyacı olan hangi konu varsa katkı sağlıyor. Dünyanın çok çeşitli bölgelerinde okul, hastane, kültür merkezi inşa eden veya tarihi mekan restorasyonu yürüten şantiyelerimiz var.TİKA bu projeleri dünyanın köklü yardım kuruluşlarının pek çoğundaki hantal işleyişin aksine, kısa sürede bütçelendirip planlamak suretiyle hayata geçiriyor” dedi.

Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen tarafından TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’a plaket takdim edildi .
Kaynak: İHA