Dokuzsele Deresi 30 Milyon Tl’ye İslah Edilecek

Uşak kent merkezinden geçen ve uzun yıllardır bölgedeki işletmelerin atık sularını boşatması nedeniyle kirlilik barındıran Dokuzsele Deresi ıslah edilecek.

Dokuzsele Deresi 30 Milyon Tl’ye İslah Edilecek
9 kilometre uzunluğundaki derenin islahı için hazırlanan proje kapsamında 30 milyon TL harcama yapılacak. Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, DSİ Uşak Şube Müdürü Fahrettin Erdoğan Dokuzsele Dersi’nin islah çalışmaları hakkında bilgi verdi. Eski Balık Pazarı mevkisinde islah çalışmaları kapsamında başlayan çalışmaları yerinde inceleyen ikili proje hakkında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. İki yılda tamamlanması planlanan projenin bedelinin 30 milyon TL olduğu belirtilirken kamulaştırma işlemlerini Uşak Belediyesi’nin gerçekleştireceği bildirildi.

Eski Tabakhane bölgesinde devam eden kentsel dönüşüm projesine hız kazandıracak Dokuzsele Deresi, ıslah çalışmasını çok önemsediklerini belirten Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, “Dokuzsele kentin uzun yıllardır en önemli sorunlarının başında geliyordu. Hükümet derenin ıslahı için ciddi bir kaynak aktardı. İmzaladığımız protokol gereği projede biz kamulaştırma işlemi yapacağız. Projeyi DSİ inşa edecek. Biz belediye olarak 35 yapının kamulaştırmasını yapıp yan yollarını da entegre hale getireceğiz. Bu aslında kentsel yenileşmenin başladığı bir projedir. Birinci etap konutların inşası devam ediyor. Bu iki proje birbirini tamamlayacak. 30 milyon TL ciddi bir yatırımdır. Hükümetimize ve bakanlığımıza şehrimize verdiği bu kaynak nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.

DSİ Uşak Şube Müdürü Fahrettin Erdoğan ise proje şartnamesinde işin iki yılda tamamlanacağını ancak işi 18 ayda tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, “Proje keşif bedeli 30 milyon TL olarak belirlendi. 2013 yatırım programına alındı. Nisan ayı içerisinde çalışmalara başlayacağız. Şuanda belediye projenin alt çalışmalarına başladı.

Projenin iki yılda tamamlanması öngörülüyor. Ancak biz 18 ayda bitirmeyi hedefliyoruz. Uşak için hayati önem taşıyan bu projeyi bakanlığımız da büyük önem veriyor. Belediye ile işbirliği içerisinde projeyi hedeflediğimiz sürede tamamlamayı umut ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA