Bu Yarışmanın Kaybedeni Yok

Gümüşhane’de bugün yapılan kulüpler arası halk oyunları il birinciliği müsabakalarında bütün takımlar birinci oldu.

Bu Yarışmanın Kaybedeni Yok
Aydın Doğan Spor Salonunda yapılan müsabakaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Halk Oyunları İl Temsilcisi Talat Ülker ve takımlardaki sporcuların aileleri izledi. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşuyla birlikte gerçekleştirilen seremoni ile başlayan müsabakalarda Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Rize bölgesinden gelen hakemler tanıtıldı. Hakemlere günün anısına plaket verilmesinin ardından müsabakalara başlandı.

İlk olarak sahneye gelen Gümüşhane Kültür Sanat Kulübü gençler stilize dalda, Gümüşhane Altınşehir Gençlik Spor Kulübü gençler otantik dalda, Gümüşhane Gençlik Spor Kulübü büyükler otantik ve stilize dalda yarıştı. Müsabakanın sonunda ortaya çıkan ilginç tabloda her dalda sadece bir kulübün yarışması nedeniyle Altınşehir Spor Kulübü 87,3, Gümüşhane Gençlik Spor Kulübü 89,60’ar ve Gümüşhane Kültür Sanat Kulübü 89 puan alarak rakiplerinin olmadığı yarışmada birincilik kupasını kaldırdı.

İl Hakem Kurulu Başkanı Necati Yılmaz, gençler ve büyükler kategorisinde yarışan 4 takımın farklı kategori ve farklı dallarda olmasından dolayı hepsinin grup yarışmalarında birinci olduklarını ve grup müsabakalarında Gümüşhane’yi temsil edeceklerini söyledi.

Ödül töreninin ardından yarışmacıların tamamı çalan kemençe eşliğinde hep birlikte horon oynadı .
Kaynak: İHA