Bitlis’te Kaçakçılık Operasyonunda 7 Gözaltı

Bitlis ve Van’ın Gevaş ilçesinde 13 ayrı adrese yapılan operasyonda çok sayıda ruhsatsız silah, silahlara ait mühimmat ve 340 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Olayla ilgili 7 kişi yakalandı.Bitlis’te güvenlik güçleri kaçakçılara göz açtırmıyor. Van’ın Gevaş ilçesinde teknelerle Bitlis il sınırları içerisine getirilerek adeta bir geçiş güzergahı kuran kaçakçılara Bitlis Emniyeti büyük bir darbe indirdi. Özel harekat ve jandarma destekli gerçekleştirilen operasyona sivil kıyafetli bayan özel harekat personeli de katıldı.

Yaklaşık 100 personelin katıldığı operasyonda büyük miktarda kaçak sigara ele geçirildi. Bitlis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adilcevaz ilçesinde ve Van’ın Gevaş ilçesinde ikamet eden bazı şahısların örgütlü halde gümrük kaçağı sigara ticareti yaptıkları yönünde ihbar aldı. İhbar üzerine güvenlik güçleri sabahın erken saatlerinde bir çiftlik evine operasyon düzenledi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Adilcevaz Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonla ilgili şu bilgilere yer verildi: "Operasyonda Bitlis merkezde 1, Adilcevaz ilçesinde 2, Ahlat ilçesinde 2, Tatvan ilçesinde 1 yakalama yapılmıştır. Gerek müdürlüğümüzce, gerekse KOM şube müdürlüğümüzün kontrolü altında diğer birimlerce farklı tarihlerde gerçekleştirilen 6 ayrı operasyonlarda toplam 340 bin 580 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, 7 şahıs ise gözaltına alınmıştır. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet av tüfeği, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet dürbün, 1 adet el feneri, 61 adet tabanca, 79 adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiştir. "