Bakan Çelik, Ömer Seyfettin’i Andı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ömer Seyfettin’in vefatının 93. Yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından Ömer Seyfettin’i bugün andıklarını belirten Bakan Çelik, “Yeteneğini, bilgi ve gözlemlerini yalnızca öğrencileriyle paylaşmakla yetinmeyen eşsiz kalem, yapıtlarıyla okuyucularına çok sayıda farklı yaşamın kapılarını açtı. Kimi zaman Kaşağı’da Hasan ve Ömer, Perili Köşk’te Sermet Bey, kimi zaman da Diyet’te Koca Ali’nin dünyasına girip, hüznünü, heyecanlarını ve düşlerini paylaştık… Bu paylaşımlardan çıkardığımız derslerle kendi yaşamlarımızı şekillendirdik, zenginleştirdik.” dedi.

Çelik, Türk edebiyatına yalnızca eserleriyle değil, kısa hikayeciliği kurarak ve edebiyatta Türkçülük akımını başlatarak da büyük katkılarda bulunan Seyfettin’in kısa yaşamına çok sayıda başarıyı sığdıran kimliğiyle Ömer Seyfettin’in gelecek nesillere örnek gösterilecek bir isim olduğunu ifade etti.

“Ömer Seyfettin, hiç şüphesiz, edebiyatımızdaki eşsiz yerini her daim koruyacaktır.” diye devam eden Çelik, yazara ölüm yıldönümü vesilesiyle şükran, saygı ve sevgilerini sundu .