Tübitak’a İsparta’dan Proje Yağdı

Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırmalar Kulübü (TÜBİTAK) tarafından her yıl düzenlenen Ortaöğretim Araştırma Projeleri dalında kuruma Isparta’dan proje yağdı.

Isparta, kendisiyle birlikte yer aldığı Burdur, Denizli, Antalya ve Konya illeri arasında bölgede sergilenmeye değer en çok projesi olan il oldu. 25-29 Mart 2013 tarihleri arasında Isparta’da yapılacak olan 89 projeden 34’ü Isparta’ya ait. Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca Bilgisayar, Biyoloji, Temel Fizik, Uygulamalı Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji ve Tarih dallarında düzenlenen ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının bu yıl 44’üncüsü düzenleniyor.

ISPARTA DAMGASI TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının ön değerlendirmeleri tamamlandı. Bölgelerde sergilenecek projeler belli oldu. Sergilenecek projelere Isparta damgasını vurdu. Ön değerlendirme sonucu Isparta, Burdur, Denizli, Antalya ve Konya illerinin yer aldığı bölgede sergilenmeye değer 89 projeden 34’ü Isparta'daki okullardan gitti.

EN ÇOK PROJE ISPARTA’DAN Isparta bu yıl yapılacak olan yarışmalara en çok projeyle katılan il olurken, Antalya 20 proje ile ikinci, Denizli 17 proje ile üçüncü, Konya 12 proje il dördüncü, burdur ise 6 proje ile son sırada yer aldı. Isparta’da sergilenmeye değer 34 projenin alanlara göre dağılımında biyolojide 5, coğrafyada 4, fizikte 1, uygulamalı fizikte 6, kimyada 4, matematikte 2, psikolojide 3, sosyolojide 6, tarihte 3 projesi bulunuyor.

BÖLGE SERGİSİ ISPARTA’DA 89 proje Isparta’da 25 - 29 Mart 2013 tarihleri arasında sergiye çıkacak. Bölge sergilerine katılacak öğrencilerin Bölge Koordinatörüne 14 Mart 2013 tarihine kadar gerekli formları teslim etmesi istendi. Isparta’dan başka Ankara Eskişehir, İstanbul, Avrupa, İstanbul Anadolu, Kayseri, İçel, Erzurum, İzmir, Malatya, Samsun, Van bölge sergilerinin yapılacağı iller olarak açıklandı .
Kaynak: İHA