“liyakat Sahipleri Kolayca Harcanıyor”

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse yaptığı açıklamada Aydın belediye başkanı Özlem Çerçioğlu’na yüklendi.

“liyakat Sahipleri Kolayca Harcanıyor”
Aydın Belediyesi’nin borçlarını öğrenmek istediklerini kaydeden Köse, “Aydın Belediyesi’nden yetişen liyakat sahibi daire müdürleri çok kolay harcanıyor. Bazı müdürlükler Aydın’ı tanımayan kişilerce yönetilmekte”dedi.

Aydın Belediye Meclisi’nin mart ayı ilk toplantısı öncesi grup odasında toplantı yapan MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Aydın Belediyesi’nin çalışmaları ve uygulamaları konusunda açıklamalar yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aydın Belediyesi olarak gerektiği takdirde İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne borç verebileceği yönünde açıklamalar yaptığına değinen Köse, “Biz de bu sözler üzerine Aydın Belediyesi’nin borçlarının ne kadar olduğunu araştırdık. Ancak, sorularımıza bir türlü cevap alamadık. Bugün MHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız Aydın Belediyesi’nin İller Bankası, SGK, ihaleyle yapılan işlere ne kadar borcu olduğunu öğrenecek. Ayrıca,gazete manşetlerine taşınan Aydın Belediye Başkanlık makamındaki koltukların borcunun ödenmediğine dair söylentilerin ne derece doğru olduğunu bilmek istiyoruz. İddia edildiği gibi Belediye makamındaki mobilyaların 60 bin TL tutup tutmadığını, hangi kanallarla ödeme yapıldığını bilmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Aydın Belediyesi’ndeki bazı daire müdürlerin kolayca harcandığını savunan Köse sözlerine şöyle devam etti: “Liyakat sahibi daire müdürleri kolayca harcanıyor. Daire müdürlerinin bu kadar kolay harcanması yanlış. Bir çok müdürlük boşta ve vekaleten yönetiliyor. Bazı müdürlükler de Aydın’ı tanımayan kişilerce yönetmelikte. Bu durumun hizmette sıkıntı çıkaracağını düşünüyoruz” “AŞEVİNDEN FAYDALANILABİLİR” Aydın Belediyesi’nin Doğu Gazi Bulvarı’ndaki aşevini satışa çıkarttığını kaydeden Köse şunları söyledi: “Sayın Başkan Çerçioğlu ‘Aydın’a bir çok yeri kazandırdım’ diyor. Bunları yaparken tüm meclis üyelerinin katkısı var. Biz işe yaramayan yerler için ‘satılmasın’ demiyoruz. Faydalı olanların satılmamasını istiyoruz. Aşevi binası şu anda boş olsa da Büyükşehir Belediyesi’nin ileride işine yarayabilir” Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘MHP’den Ali Uzunırmak’ı AK Parti’den ise Mehmet Erdem’i büyükşehir seçimlerinde rakip olarak görmek istiyorum’ şeklindeki sözlerini eleştiren Köse sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim adayımızı Sayın Çerçioğlu tespit etmeyecek. Bu bir nezaketsizlik örneği. Ali Uzunırmak aday olduğu takdirde Özlem Çerçioğlu silinir. Bu sözleri çok düşünmeden söylediğini düşünüyoruz” Toplantıya Köse’nin yanı sıra MHP Merkez ilçe Başkanı Mehmet Uysal, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Serap Cambazoğlu, MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan ile MHP’li belediye meclis üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA