İnegöl Yetimlere Kucak Açtı

İHH İnegöl İnsani Yardım Derneğinin düzenlediği “Yetim Dayanışma Gecesine” vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, gecede vatandaşlar cep telefonlarından ‘YETİM’ yazıp 3072’ye mesaj göndererek yetim çocuklara yardımda bulundular.

İnegöl Yetimlere Kucak Açtı
Geceye Bursa'nın Gemlik Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürleri Erdoğan Kızmaz ve Cavit Yakşi, İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, SP İl Başkan Yardımcısı Salih Berber ile bazı oda, dernek başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecenin açış konuşmasını yapan İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği Başkanı Halil İbrahim Zengin, İHH İnsani Yardım Vakfının savaş, doğal afet ve yoksulluk nedeniyle yetim kalan çocuklara sınır tanımaksızın destek olduğunu ifade ederek, “İHH, Haiti'den Endonezya-Açe’ye kadar dünyanın en ücra coğrafyalarına kadar yetim çalışması yapıyor. İHH yetim çalışmaları, yetim çocukların yaşıtları gibi normal şartlarda büyümesine imkan sağlıyor. Ayrıca yetim ailelerini de destekleyerek, yetimlerin kendi yuvalarında yetişmeleri için gayret gösteriyor" dedi.

İNİYAD 236 YETİME BAKIYOR Dünya genelinde 100 milyon çocuğun aile ortamından uzakta ve her türlü tehlikeyle karşı karşıya yaşam mücadelesi verdiğini belirten Zengin, "İHH, bugüne kadar bağışçılarının desteğiyle 28 bini aşkın yetim çocuğu desteklemektedir. Bizde İHH İNİYAD olarak İnegöl’de 16, yurt dışında 220 olmak üzere toplamda 236 yetime bakmaktayız. Dünya genelinde hala yüz binlerce yetim çocuk hayata tutunmak için hayırseverlerin desteğini bekliyor. Dileyen hayırseverler ayda 90 TL’lik bir destek sağlayarak Türkiye dâhil diledikleri bir coğrafyadaki yetim bir çocuğa destek verebiliyorlar. Ya da yine kampanya çerçevesinde tüm operatörlerden ‘YETİM’ yazıp 3072’ye mesaj göndererek çocuklar için 5 TL’lik bir destek sunabiliyorlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bursa İHH tarafından bakılan 8 yetim çocuğa protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA