Bdp Kulp İlçe Başkanlığı'na Mirze Çelik Seçildi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır'ın Kulp İlçe Başkanlığı'na Mirze Çelik seçildi.

Bdp Kulp İlçe Başkanlığı'na Mirze Çelik Seçildi
Kulp İlçe Belediye Başkanlığı binasında bulunan çok amaçlı salonunda düzenlenen kongreye, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Kulp İlçe Belediye Başkanı Mehmet Nesim Şimşek, Kulp Ağaçlı Belde Belediyesi Başkanı Metin Dinar, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Divan kurulunun oluşturulmasının ardından başlayan kongrede partililere seslenen BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Kulp’a yakışır halkımıza yakışır ve davamıza yakışır olağan ilçe kongresini yapıyoruz. Biz uzun süredir parlamentoda görev yapıyoruz. Öyle inanıyorum ki elinizi vicdanınıza koyduğunuzda sizin sesiniz, soluğunuz ve hepimizin büyük umutlarla sahip çıktığımız Kürt özgürlük hareketinin birer savunucusu olarak orada sizleri temsil ediyoruz" dedi

Barış için Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Aydoğan, "Bu görüşmelerden umutluyuz, çözüm çıkacağına inanıyoruz. Gün barış günüdür. Artık bu operasyonlar son bulmalıdır. Bu sorun artık İmralı'da Öcalan'la devlet arasında gelişecek diyalog ve müzakerelerle çözülecek bir sorundur" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste halinde seçimlere gidildi. Kullanılan oyların tamamını alan Mirze Çelik, BDP Kulp İlçe Başkanlığı’na seçildi .
Kaynak: İHA