Yerli Driftçiler Asfalt Ağlatıyor

İş hayatının stresinden bunalan gençler, trafiğe kapalı alanda kendi yaptıkları modifiye araçlarla drift yapıyor.

Yerli Driftçiler Asfalt Ağlatıyor
Eski model arabaları modifiye eden gençler, sınırları zorlayan gösterilere imza atıyor. HaftaSonları trafiğe kapalı bir alanda toplanan onlarca genç, önce boş olan meydanın etrafına modifiye araçlarını park ediyor. Ortada bulunan organizatörler tarafından yönlendirilen hız tutkunları, sırayla 'Er meydanı' diye tabir ettikleri alanda hünerlerini gösteriyor. Araçlarıyla akrobasi hareketleri yapan gençler, Son olarak lastiklerini yakarak duman çıkarıyorlar.

Trafikte bu tehlikeli hareketleri yapmaktan kaçınan gençler, tutkuları olan drift sporunu yapmak için yetkililerden yardım istiyor. Yetkililerden kendilerine haftada 3-4 saat gösteri yapılacak bir alan isteyen gençler, yaptıkları işin bir tutku ve spor olduğunu ifade ediyor. Zaman zaman trafik polisleriyle sıkıntı yaşadıklarını belirten hız tutkunları, araçlarına kesilen cezalardan şikayetçi oluyorlar. Drift yaparken görüntülenen gençler, plakalarına kesilen cezaların haksızlık olduğunu belirtiyorlar.

Uzun zamandır drift yaptığını belirten Burak Atmaca, yanlış birşey yapmadıklarını öne sürerek, "Burada gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan Sonra araçları piste çıkarıyoruz. Araç pist içerisinde gösteri yaparken Son derece dikkatli davranıyoruz. Ancak yetkililerden bize bir yer tahsis etmelerini istiyoruz. Bizim araçlarımıza ceza kesiliyor. Tutkumuz olan drifti yapmak için haftada 3-4 saat bir araya geliyoruz. Biz trafiğe kapalı alanda gösterimizi yapıyoruz. Kimseye bir zararımız olmuyor." şeklinde konuştu.

Bir başka dirftçi Sezer Aydın ise iş hayatının stresinden bunalan arkadaşlarıyla haftaSonları bir araya geldiklerini dile getirerek, "İnsanlar burada tutkuları olan drifti yapmak için toplanıyorlar. Trafiğe kapalı bir alan burası. Kimseye zararımız olmuyor. İnsanlar araçlarıyla gelerek stres atıyorlar. Onlar için eğlence drift yapmak." diye konuştu.