Karşıt Görüşlü Öğrenciler Arasında Kavga

Muğla’da, karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma polisin zamanında müdahalesiyle önlendi.

Karşıt Görüşlü Öğrenciler Arasında Kavga
Polis, öğrenci gruplarını birbirlerine yaklaştırmazken, çıkan kısa süreli arbedede 7 öğrenci gözaltına alındı, bir polis hafif yaralandı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde okuyan karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurdunda tartışma çıktı

Dün akşam saatlerinde çıkan tartışma sonrası iki grup Kötekli Mahallesindeki ana cadde üzerinde ve yurt binasında toplandı. Öğrenci grupları arasında yaşanan tartışma sonrası Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri iki grup arasında barikat kurdu. Yaklaşık 600 kişilik grup zaman zaman slogan atarken, polis üniversite kampüs alanında ve dışarıda önlemlerini artırdı. Olay yerine TOMA, panzer ve akrep araçları sevk edildi. Kampüs alanındaki yurt binasından taş ve sopalar atılırken, basın mensupları atılan taşlar arasında kaldı. Özel harekat ekipleri ile birlikte yaklaşık 80 polis güvenlik önlemi alırken, tedbir amaçlı Marmaris ve Bodrum’dan da takviye ekipler istendi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yurt binasında kuru sıkı tabanca ateşlendiği yönünde bilgilerin bulunduğu öğrenildi. Polis iki grubun yaklaşmasına izin vermezken, kısa süreli yaşanan arbedede 7 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltı sırasında bir polis memuru hafif yaralandı. İki grup emniyet yetkililerinin çağrısı sonrası gruplar dağılırken, yurt binası dışında kalan öğrenciler polis koridorunda evlerine götürüldü .
Kaynak: İHA