Güneş Açtı Parklar Doldu Taştı

Ankara’da çiçek kokuları eşliğinde mis gibi, pırıl pırıl, güneşli bir hafta sonu geçiren Başkentliler, dev rekreasyon alanları, yemyeşil parklara koşarak, tatilinin tadını çıkardılar.

Güneş Açtı Parklar Doldu Taştı
Çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek, 7’den 70’e binlerce Başkentli ile dolup taşan parklarda rengarenk görüntüler yaşandı. Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelindeki rekreasyon alanlarında güzel havanın tadını çıkararak keyifli bir hafta sonu geçiren vatandaşlar, piknik yapıp, yürüyüş ve çeşitli sportif aktivitelerle baharın ilk günlerinin tadını çıkardılar.

Sincan’daki Harikalar Diyarı’ndan Eryaman’daki Göksu Park’a, Abidinpaşa’daki 50. Yıl Parkı’ndan Mamak’taki Mavi Göl’e, Gölbaşı’ndaki Mogan Park’tan Kazan’da Kurtboğazı Parkı’na, kent merkezindeki Gençlik Parkı’ndan Hayvanat Bahçesi’ne ve pek çok büyüklü küçüklü parka Başkentli akını yaşandı.

Parklara sabahın erken saatlerinde ailece ya da arkadaş gruplarıyla gelen Başkentliler, hem piknik alanlarında kahvaltı ve mangal keyfi yaşadılar hem de çeşitli aktiviteler ile neşeli dakikalar yaşadılar. Mavi Göl, Mogan ve Göksu da suyun güzelliğine şahitlik ederek, kordon boyu yürüyüş yapan vatandaşlardan bazıları balık tutmanın keyfini de yaşadılar.

Oyun grupları çocuklarla dolup taşarken, etrafta gezen kazlar da çocukların oldukça ilgisini çekti. Çocuklar, güzel bir havada doğayla iç içe olmanın keyfine vardılar.

Başkentin en gözde parklarından olan Göksu Park’a aileleriyle gelen, dağ kızağı, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, spor alanları gibi çeşitli sosyal aktivitelerden yararlanan Başkentliler, deniz bisikletleri ile kısa gezintiler yaparken, gölde bulunan kuş ve ördekleri de yakından seyretme imkanı buldular

Kaynak: İHA