Dışişleri Bakanı Davutoğlu Uşak’ta

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi üzerine muhalefetin suspus olduğunu ifade ederek, “Ne tebrik edebildiler, ne iyi oldu diyebildiler ne de kötü oldu diyebildiler” dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Uşak’ta
Davutoğlu konuşmasında “AB nasıl Yeni Romacı olmuyorsa bizde yeni Osmanlıcı olmuyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Uşak İl Başkanlığı’nın İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Davutoğlu’nun yanı sıra Koordinatör Milletvekili Halil Ürün, Uşak Milletvekili Mehmet Altay, İl Başkanı Mehmet Gün ve partililer katıldı.

Danışma meclisinde partililere hitap eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, muhalefete yüklendi. Üç yıldır muhalefetin “nerde özür” diye meclisi kendilerine dar etmeye çalıştığını söyleyen Bakan Davutoğlu, “İsrail özür dileyince CHP ve MHP suspus oldu” dedi.

Türkiye’de son 10 yıl içinde büyük bir devrim yaşandığını siyasetin yeniden şekillendiğini ve bu sessiz devrimin kaynağında demokrasinin yaygınlaştırılmasının olduğunu belirten Davutoğlu, “Bu devrimin kaynağında demokrasinin kökleşmesi ve millet ile devletin bir daha ayrılmamak üzere bütünleşmesi vardır. Bu ülkede sağlık, ulaşım, eğitim ve dış politika devrimi yaşandı. Bütün bu devrimlerin arkasında millete duyduğumuz güven ve hiç sarsılmayacak bir öz güvenimiz var” dedi.

CHP’nin Mavi Marmara olayı ile ilgili olarak hala iftira ve yalanlarla kendilerine hakaret etmeyi sürdürdüğünü anlatan Davutoğlu, “CHP sözcüsü güya eski bir bilim adamı hala iftira ve yalanla hakaretlerini sürdürüyor Bu CHP üç yıl boyunca bizi ve ülkemizi İsrail’e şikayet etti. İsrail’e gidip bu ilişkilerin bozulmasından Türkiye sorumludur diye demek verdi Kılıçdaroğlu. Bu nasıl bir onursuzluktur. Biz ise perde önünde ve gerisinde arabuluculuk için gelenlere bu suçun cezasının ödenmesi gerektiğini ifade ettik. Bu millet yüz yıl beklese de bu bedeli ödetmeden ilişkileri normale döndürmez dedik. Kılıçdaroğlu ise bu süreçte gitti İsrail gazetelerine demeçler verdi. Bu olumsuz tavrını her meclis oturumunda da sürdürdü. her şeyi bildiğini iddia eden bazı yorumcularda İsrail devletinin özür dilemeyeceğini iddia etti. Ama geçen Cuma özür geldi, talepler karşılandı. Şimdi aradan 10 gün geçti CHP ve MHP’den bir şey duydunuz mu ? Üç senedir nerede özür diyenler özür gelince suspus oldular. Ne iyi oldu diyebildiler ne tebrik edebildiler nede kötü oldu diyebildiler. Çünkü onlar bu milletin acısını bilmezler, sevinciyle sevinmezler ve millet,in onurunun korunmasıyla onurda duymazlar” dedi.

Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslarda kalıcı bir barış inşa etmek istediklerini bölgedeki halkın huzur içinde yaşamasını arzu ettiklerini de ifade eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “30 yıldır devam eden terör belasını bitirmekte kararlıyız. Milletimizin desteği ile bu belayı ülkemizden defedeceğiz. Ayrıca biz bölgede de barış ve huzur istiyoruz. Bu amaçla sınırları kaldıracağız deyince yeni Osmanlıcılıkla itham ediliyoruz. Yani Balkanlarda, Kafkasya’da ve Ortadoğu’da sınırları kaldıracağız. Sınırlar var olacak ama engeller ortadan kaldırılacak. Bu konuda hiçbir engel tanımıyoruz. Nasıl AB’de sınırlar kaldırılarak serbest dolaşım var ve bunun adı barış projesi ise bizde bu engelleri kaldıracağız. Nasıl Avrupa bunu yaparak yeni Romacı olmuyorsa bizde bunu yaparak yeni Osmanlıcı olmuyoruz. Ama Osmanlı’nın mirasını devraldığımızı herkese gösteriyoruz. Bundan da hiç gocunmuyoruz” dedi.

Bakan Davutoğlu toplantının ardından bir dizi ziyaretlerde bulundu .
Kaynak: İHA