Bakan Yıldırım Giresun’da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Halkımız takdir ederse şoförlük yapmaya devam ederiz" dedi.

Bakan Yıldırım Giresun’da
Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla bölgeye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Giresun’a müjde verdi.

Giresun ve Ordu illerinin ortak projesi olan havaalanı inşaatını inceleyen ve buradan Cumhuriyet döneminin Osmanlı mimarisiyle yapılan tek eseri olan Giresun’daki Sarayburnu Camisi'nde incelemelerde bulunan Bakan Binaali Yıldırım, Giresun Valiliğini de ziyaret etti.

Giresun Valiliğinde açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Giresun’un beklediği müjdeyle geldiğini söyledi.

Giresun’un fındığın başkenti olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, “Giresun’u önemsiyoruz. Giresun’a 2003 yılından öncesine kadar 23 kilometre bölünmüş yol yapılırken bizim 10 yıllık dönemimizde 84 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Yine bizden önce bir milyon TL yatırım yapılırken, biz 10 yılda iki katı yatırım yaptık. Şu anda da 36 projemiz devam etmektedir. Maliyeti ise 3 milyar TL’dir. En önemlisi de Giresun’un beklediği Eğribel tünel projesidir. Burayla ilgili proje çalışmalarımızın yüzde 85’i tamamlandı. Yıl içerisinde ihaleye çıkarıp 2014 yılı içerisinde temel atmayı 3 yıl gibi sürede de bitirmeyi amaçlıyoruz. Toplamda 5 bin 900 metrelik tünelin ardından yol 5,5 kilometre kısalacak ve tünelden sonra artık Eğribel mi yoksa düz beli mi dersiniz bilmiyoruz. Bir diğer konu ise demiryoludur. 2023 hedefimiz arasında olan demiryoluyla ilgili üç alternatifli çalışmalar devam ediyor. Sahildeki illerimiz demiryolu ile bir birine bağlanacaktır” dedi.

Havaalanıyla ilgili de açıklama yapan Bakan Yıldırım, havaalanı inşaatının önemli bir sınav verdiğini söyledi.

Bakan Yıldırım; “Ordu-Giresun havaalanı inşaatını inceledik. Planladığımız şekilde devam ediyor.Geçtiğimiz günlerdeki dev Karadeniz dalgalarına rağmen bir hasarın oluşmadığını iyi bir sınav verdiğini gördük. Hedefimiz yıl içerisinde dolgu ve altyapısını yapıp 2014 yılında ise yardımcı tesis inşaatına başlayacağız” dedi.

Basının sorularını da cevaplayan Bakan Yıldırım, sosyal medyada taksi şoförlüğüyle ilgili tıklanma rekorlarını da değerlendirdi. Bakan Yıldırım; “Halkımız bizim için nasıl yorum yaparsa kabul ediyoruz. Halkımızın her türlü yorum ve değerlendirmelerine hazırız. Halkımız takdir ettiyse biz de şoförlüğe devam ederiz” dedi.

Kaynak: İHA