Perküsyon Üstadı Okay Temiz, Usta Performanslarda

Ünlü perküsyon üstadı Okay Temiz, Küçükçekmece Belediyesi’nin her ay düzenlediği ‘Burcu Karadağ ile Usta Performanslar’ın konuğu oldu.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay başta olmak üzere, başkan yardımcıları Mustafa Kuzugüden, Besim Müftüoğlu ve Levent Uslu ile birçok sanatsever katıldı.

Programda, Küçükçekmeceli hayranlarıyla bir araya gelen usta isim, dünyanın dört bir yanından getirdiği müzik aletleriyle sergilediği performansıyla büyük beğeni topladı.

Burcu Karadağ’ın neyiyle performansına eşlik ettiği Okay Temiz, Afrika’dan getirdiği arslan avlamak, haberleşmek için kullanılan müzik aletleri ve balina sesi çıkaran ‘Waterphone’ adını verdiği enstrümanı ile müzikseverleri büyüledi. Kek kalıplarına borular ekleyerek meydana getirdiği müzik aletine ‘Su Telefonu’ adını koyduğunu belirten Temiz, balina sesinden çok etkilendiğini ve bu sebeple böyle bir müzik aleti yaptığını söyledi.

"İYİ MÜZİSYEN RİTM DUYGUSUNA SAHİP OLMALI"

Müzik yaparken Waterphone gibi kendi icadı olan tek delikli flütleri ve bakırdan davulları da kullanan Okay Temiz, iyi bir müzisyenin ritm duygusuna sahip olması gerektiğini şu sözlerle ifade etti: “Beethoven gibi ünlü sanatçıların eserlerini çalan müzisyenler ellerinden enstrümanları alınınca davulla basit bir ritmi bile çalamıyorlar. Bu feci bir şey. Ritm müziğin annesidir diye boşuna dememişler. Ritm bir müzisyen için çok önemli.” Yıllarca İsveç’te yaşadığını ve bu sırada Türk müzisyenler ile dünyaca ünlü müzik adamlarını bir araya getirerek, Türk müziği ile cazı birleştirdiğini belirten Temiz, İsveç’in kültür ve sanat alanında çok gelişmiş olduğunu ve kendisine çok destek verdiğini söyledi.

Program sonunda Okay Temiz’e çiçek vererek teşekkür eden Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden ise, usta ismi sanatseverlere kapılarını açmaya hazırlanan dev sanat merkezi ‘Küçükçekmece Arena’da konser vermeye davet etti .
Kaynak: İHA