Muş Müftüsü Varto'da

Muş Müftüsü Recep Uzun, Varto ilçesine bir ziyaret gerçekleştirerek, ilçedeki cami cemaati ile bir araya geldi.

Muş Müftüsü Varto'da
Muş Müftüsü Recep Uzun beraberinde Korkut İlçe Müftüsü Şenol Şahin’le birlikte Varto’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. İlçe Müftüsü Mehmet İzci tarafından karşılanan müftü Uzun, Erek Cami cemaati ile bir araya geldi.

Cemaatle sohbet edip sorunlarını dinledikten sonra Merkez Camii’nde öğle namazı sonrası vatandaşlara hitap eden müftü Uzun, “Varto, Muş’un en güzel, en yeşil ve şirin ilçesi olduğunu gördüm. Ama ilçenin merkez camisi yıllardan beridir yapıldığından artık bu caminin insanlara hizmet veremeyeceği ve cemaatin burada yer konusunda sıkıntı yaşadığını gördüm. Bu şirin ilçenin büyük bir camiye ihtiyacının var olduğu gözlemledim. Bu nedenle de ilçe müftülüğümüzün yapacağı çalışma ile ilçeye daha büyük ve güzel işler halde bir caminin yapılmasını biz arzu etmekteyiz. Bizim amacımız güzel ve şirin ilçemize en yakışır olanı yapmaktır. Halkla birlikte bize düşen görevi üstlenerek bu caminin yapılmasında inşallah katkılarımız olacaktır. Bizi kabul eden tüm camii cemaatimize teşekkür ederim” dedi.

MÜFTÜ UZUN İLBEY KÖYÜNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU
İl Müftüsü Uzun ve beraberindekilerle birlikte, Varto merkeze bağlı İlbey köyünde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Genel Meclisi üyesi Abdulbaki Alp’ın amcasının taziyesine katıldı.

Müftü Uzun, aynı köyde araç çarpması sonucu hayatını kaybeden bir kız çocuğun ailesinin taziyesine giderek başsağlığı dileğinde bulundu.

Taziye sırasında bir de kısa bir sohbette bulunan müftü Uzun, ölümün Allah'ın bir emri olduğu söyledi. İnsanların ölüme hazırlıklı olduğunu, ancak çocuk yaşta ölenlerin insanları daha da hüzünlendirdiğini ifade etti. İl Müftüsü Recep Uzun yaptığı ziyaretlerin ardında Varto ilçesinden ayrıldı .
Kaynak: İHA