Gençlik Merkezi Yatırım Programında

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, “Tavşanlı Gençlik Merkezi”nin 2013 yatırım programına alındığını söyleyerek, “Arazinin devri ve zemin analizleri sonucunda yapıma engel teşkil eden bir durum ortaya çıkmaması koşulu ile Gençlik Merkezi’nin ihalesinin yapılarak bu sene içerisinde hızlı bir şekilde tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.

Gençlik Merkezi Yatırım Programında
Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı için her kesime yönelik hizmetlerin devam ettiğini belirterek, ilçede gençler için sanatsal ve sportif yeteneklerini geliştirecekleri ve kültürel etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri bir mekan ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Kavuncu, bu ihtiyacın giderilmesi için çalışmalar yürüttüklerini anlatarak, “Gençlerimizin enerjilerini kişisel gelişimleri ve topluma yararlı bireyler olma yolunda kullanmalarına katkı sağlayacak olan Tavşanlı Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın 2013 yatırım programına alındı” dedi.

Kurulacak olan Gençlik Merkezinin, Bakanlığın yeni uygulamasına göre özgün bir mimari ile çok fonksiyonlu olarak yapılacağını kaydeden Kavuncu, “Gençlik Merkezi, içerisinde konferans, gösteri ve spor etkinlikleri için dizayn edilmiş çok amaçlı spor salonu/sahne, müzik, resim, plastik ve görsel sanatsal işlikleri, zeka oyunları işliği, bilişim işliği, kütüphane, kafeterya ve sosyal alanları olan, yaklaşık 2100 m2 kapalı alan, yanısıra tenis, basket, voleybol gibi sporlar için açık alanları ile muhteşem bir kompleks olacak” diye konuştu.

Kavuncu şunları söyledi: “Gençlik Merkezi, aynı zamanda “Ada’mıza Yeniden Kavuşmak” projemizin de tamamlayıcı bir unsuru olmak üzere Ada Mesirelik Yeri’nin yanında yapılması planlandı ve ilgili arazinin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devri ile ilgili teklif bu hafta ki Belediye Meclisi’mizin gündemine alındı. Arazinin devri ve zemin analizleri sonucunda yapıma engel teşkil eden bir durum ortaya çıkmaması koşulu ile Gençlik Merkezi’nin ihalesinin yapılarak bu sene içerisinde hızlı bir şekilde tamamlanmasını hedefliyoruz.

Tavşanlı’mız için bir “Gençlik Aşısı” olarak değerlendirdiğimiz bu eserin ilçemize kazandırılmasında katkı ve yardımlarını esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’a ve bakanlık bürokratlarımıza teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.”
Kaynak: İHA