Başbakan Yardımcısı Arınç Denizli’de

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Çözüm süreci yüzünden iktidarımız kaybolacaksa da kaybolsun, yeter ki milletimiz kazansın” dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Denizli Şubesi Olağan Genel Kurulu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılımıyla gerçekleşti. Olağan Genel Kurula Bülent Arınç’ın yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar ve Nihat Zeybekci, Denizli Belediyesi Başkan yardımcısı Sezai Günalp, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ASKON Denizli Şubesi Olağan Genel Kurul’da konuşarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dünyada söz sahibi olmanın tek yolunun ekonomik olarak güçlü olmaktan geçtiğini belirten Arınç, “Dünya güçlü olmanın tek yolu ekonomidir. Ne kadar güçlü bir devletseniz itibarınızda o kadar oluyor. Kimse tarihine falan bakmıyor. Bu adamlarla masaya oturduğunuz zaman gücünüzü hissediyorsunuz. Oda sizin gücünüzü bilerek geliyor. O kadar güçlüyüz ki tarih de hiçbir özür dileme kaydı olmayan İsrail’e bile özür dilettik. İsrail’in hem inancında hem de devlet olma vasfında özür dilemek diye bir şey yok. Onunu bunun baskısıyla Türkiye’den özür diletiyor. 3 sene sonra geldiğimiz nokta haklı olduğumuz noktadır” dedi.

“3 AYLIĞINA HÜKÜMETTEN GİTSEK GELEN HÜKÜMET MAAŞ ÖDEYEMEZ”

Ekonomik istikrarın siyasi iktidarla birlikte ülkeyi yükselttiğini ifade eden Arınç şöyle konuştu: “Ancak tüm bunların olması için paraya ihtiyaç var. 400 katrilyona yakın bütçemizin her kaleminde masraf harcamamız var. Biz bunları yapıyoruz. Tıkır tıkır maaş ödüyoruz. Zam yapıyoruz. Bazen düşünüyorum da biz 3 aylığına hükümetten gitsek inanın ne hükümet olacak parti var ne de gelecek olan parti veya hükümet. Gelenler bir ay bile maaş ödeyemez, hiçbir şey yapamazlar. Her yere para bulabiliyoruz.”

“ÇÖZÜM SÜRECİ YÜZÜNDEN İKTİDARIMIZ GİDECEKSE DE GİTSİN, YETER Kİ MİLLETİMİZ KAZANSIN”

Terörü sonlandırmak için çözüm süreci başlattıklarını kaydeden Başbakan yardımcısı Arınç, bu işin kolay olmadığını söyledi.

Terörü sonlandırmak için ellerini taşın altına koyduklarını ifade eden Arınç, “Bu meselenin içinde kan var gözyaşı var. 30 yıldan beri çekilen acılar var. Ancak kar bile dağına göre yağıyor. Başkaları ellerini bile uzatamadılar. Geçmiş hükümetler silahlarla çözmeye çalıştılar. Ama olmadı. Askerimiz koşuyor, polisimiz koşuyor vatandaşımız koşuyor ancak kan dökülüyor. Şehir içlerinde daha üzüntüler yaşıyoruz. Hayatı bitmiş insanlar sefil insanlar canlı bomba olup hale cinayet işleye biliyorlar. Bunu bitirmemiz lazım. Neye mal olursa olsun bunu bitirmek isterken akıllı hareket etmemiz gerekiyor. Akıllı olmanın yolu işin sonunun görmekten geçiyor” dedi.

Bu işin çözülmesi için her yolun denendiğini ancak sonuç alınamadığını belirten Arınç, şunları kaydetti: “Bu iş nasıl çözülür. Denenmeyen bir şey kalmadı. Bir de bunu deneyelim. Bunu denersek terör duracaksa, silahları bırakacaklarsa ve terk edip gideceklerse kazançlı çıkmaz mıyız, elbette kazançlı çıkarız. 3 aydan Karakol basılmıyor, mayın patlamıyor. Bu güzel bir şey değil mi?. Bunun kalıcı olmasını kim istemez. Hepimiz isteriz. Ama birileri rahatsız olabiliri çünkü bunlar olmalı ki bende konuşacak bir şey lazım diyenler olabilir. Ancak 75 milyon insanımızın büyük bir aşkla bu terörün sona ermesine desteklediğine inanıyorum. Yaptığımız iş budur bize güvenin. Güvendiğiniz içinde son anketlerde bu sürece destek yüzde 58 gözüküyor. Daha işin başındayken yüzde 58 destek muhteşem bir destektir. İktidarımız kaybolacaksa kaybolsun. Yeter ki ülkem kazansız diyerek bu işe girdik. Bunu yaptığımız zaman toplumsal barış daha güçlü olacak. Bunlar olduğumuz zaman bu iş bittiği zaman Türkiye uçacak. O bölgedeki tüm yatırımlar şimdiden 10’a katlandı. O bölgede de her yerde olduğu gibi ekonominin geliştiğini düşünürseniz varın Türkiye’nin güzelliğini siz düşünün. Her şey güzel olacak. Bu sürece herkes destek vermeli çünkü terörün verdiği zarar ortadan kalkarsa Türkiye daha güçlü olacak. En azından gözyaşları dinecek. Bunun için her şeyi göze aldık. Yeter ki milletimizin desteği bizimle olsun. Yarın sonunda başarısızlık olursa ne olacak, en fazla bugünlere dönmüş olacağız. Çok fazla bir kaybımız olmayacak ama bir tutarsa yaptığımız iş başarılı olursa kaymaklı baklava olacak. Kaybedeceğimiz bir şey yok ama kazanacağımız çok şey olacak. O yüzden ağızlarını doldura doldura hakaret savuranlara Allah insaf versin. Yıllarca Türkiye’nin sorumluluğunu almış ancak hiçbir şey başaramamış insanların bize göndermiş olduğunu hakaretlere bizde onları Allah’a havale ederek cevap vermiş olalım.” Konuşmanın ardından ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, günün anısına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a üzerinde Arapça harflerin bulunduğu, işlemeli bir hediye verdi. Arınç daha sonra programı gereği Manisa’ya gitti .
Kaynak: İHA