Başbakan Yardımcısı Ali Babacan:

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ülkede güven inşa ederek başarılı olduklarını belirterek, "Bir zamanlar borç batağına battığımız IMF'ye şu an borç veren bir ülke olduk" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan:
Bursa Birlik Vakfı Şubesi tarafından düzenlenen geleneksel 'Cuma Meclisi' sohbetlerinin bu haftaki konuğu, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan oldu. Ülkemizde AK Parti iktidarı ile beraber son 10 yılda önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Babacan, "Bundan 10 yıl önce yardım alan bir ülke konumundayken şu an 100'ün üzerindeki ülkeye destek veren bir ülke haline geldik. Diğer ülkelerde olup biten hiçbir şeye uzak kalmıyoruz. Tüm bunları yapmamızın temelinde ise, son 10 yılda ülkemizde yaşanan siyasi, hukuki ve ekonomik gelişmeler yatıyor" diye konuştu.

Bu önemli değişimlerin diğer ülkeler tarafından örnek alındığına dikkat çeken Babacan, Türkiye'deki siyasi, hukuki ve ekonomik gelişmelerin diğer ülkelerde yaşayan insanlar tarafından dikkatle takip edildiğine ve bu ülkelere ilham kaynağı olduğumuzu ifade etti.

Babacan, Türkiye'nin eskisi gibi kendi içine kapalı bir ülke değil, bölgesel ve küresel bir güç haline geldiğini, bunun ülkenin gelişimine çok fayda sağladığını belirtti.

Vatandaşların taleplerinin kendileri için fevkalade önemli olduğunu vurgulayan Babacan, "Ülkemizde yaptığımız bütün icraatlar kendi tarihimize ve kültürümüze yakışır düzeydedir. Ak Parti hükümeti olarak vatandaşlarımızın talepleri ve istekleri doğrultusunda, bizleri, geleceğe emin adımlarla götürecek projeler üretiyoruz. Son 10 yılda halkımızı çok iyi bir şekilde temsil eden bir yönetim anlayışına sahibiz. Bu ülkenin insanları bunu fazlasıyla hak ediyor" dedi.

Ak Parti'nin iktidar olduğu ilk yılda ülkemizde 22 batık banka bulunduğunu, faizlerin yüzde 66 seviyesinde, enflasyonun ise yüzde 30'larda olduğunu ifade eden Babacan, Türkiye'yi bu kötü durumdan güven inşa ederek kurtardıklarını belirtti.

Babacan, daha geldikleri ilk yılın sonunda yaptıkları planlarla enflasyonu yüzde 18'e çektiklerini ve şu an eski günlerde olduğu gibi enflasyonun ülke gündeminden çıktığını kaydetti.

Devlet bütçesinin aile bütçesinden pek bir farkının olmadığına değinen Babacan, "Gelir gider dengesini iyi sağladık. Borç yükünü önemli ölçüde hafifletmiş ve hatta şu anda IMF'ye borç veren bir ülke konumuna geldik" dedi.

Konferansı Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ve çok sayıda misafir dinledi .
Kaynak: İHA