63 Kişilik Kadroya 2 Bin 600 Kişi Başvurdu

Adalet Bakanlığı tarafından Adana Adliyesi'ne alınacak 63 zabit katipliği kadrosu için açılan sınava 2 bin 600 kişi başvurunca adliye önünde uzun kuyruklar oluştu.

63 Kişilik Kadroya 2 Bin 600 Kişi Başvurdu
Adalet Bakanlığı'nın Adana Adliyesi'nde 63 zabıt katibi alacağını duyurması üzerine işsiz gençler adliyeye akın etti. Adaylar, sınavın yapılacağı adliye önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı adayların sokakta, kafede ve parklarda klavye ile çalışması dikkat çekti. Üniversiteli işsizlerin çoğunlukta olduğu adaylar, sınavda daktilo veya bilgisayar ile vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az 90 kelime yazmaya çalıştı.

Heyecanlı oldukları görülen adaylar, 6 Nisan 2013 Cumartesi günü saat 09.00’da sözlü sınava girecek. Sınavı kazanma ihtimalini ‘Milli Piyango’nun çıkma şansı daha yüksek’ diye değerlendiren adaylar, “2 bin 500 gibi bir başvuru varmış. Biz yine giriyoruz. İlk girişim ama 3-4 defa giren arkadaşlarım var. Evde 150-200 kelime yazıyorlar, buraya geliyor 80 kelime bile yazamıyor. Bu da konsantrasyon eksiği, heyecanlanma, el titremesi gibi şeylerden kaynaklanıyor” dedi.

Kaynak: İHA