Yerli predatorlar yolda
Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, silahlı insansız hava aracı predatora muadil olacak türbin jetli uçak için düğmeye bastıklarını söyledi.

ANKA'NIN YENİ VERSİYONU
Murad Bayar, Anka'nın bir sonraki versiyonunu geliştirmek için düğmeye bastıklarını belirtti. Bayar, şöyle konuştu: 'Anka, piston motorlu bir uçak. Belli bir irtifa ve taşıma gücü var. Türbin motoru, jet motoru anlamına geliyor. Yani çok daha yüksek irtifaya, sürate ve taşıma gücüne ulaşacak. Şu anda 1.5 ton. Taarruzi Anka'nın ağırlığı örneğin 4 ton olacak. Taşıma gücü, yetenekleri, sensörleri ona göre çok daha gelişmiş olacak. ' Bayar, savunma sanayisinde 30 milyar dolarlık projenin ihale edildiğini anlattı. Bayar, bu projelerin yarıdan fazlasının hava ve uzay gücüne yatırıldığını, Ar-Ge'de ise yatırımların 1 milyar dolara yaklaştığını belirtti.
ABD'DEN ÖNEMLİ KONUK
Konferansa, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten de katıldı. Usama Bin Ladin'in 2011'de öldürüldüğü operasyonu Beyaz Saray'dan izleyen ABD Başkanı Barack Obama'nın güvenlik ekibinden Tuğgeneral Marshall Brad Webb de konferanstaydı.
