Tarım Liselerine Alata’da Özel Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, “Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi” Grup Başkanı Tunay Alkan, tarım meslek lisesi öğrencilerine Alata’da verilen eğitimin Türkiye genelinde gerçekleşen iki özel uygulamadan biri olduğunu söyledi.

Tarım Liselerine Alata’da Özel Eğitim
Uygulamalı eğitimleri yerinde görmek üzere istasyona gelen Alkan, “Tarım Meslek Lisesi öğrencilerimiz Erdemli 'de bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu 'nda özel bir uygulamayla eğitim görüyor. Öğrencilerimiz burada araştırma istasyonunun imkanlarını bir atölye gibi kullanıyor. Dolayısıyla özel bir meslek lisesi uygulaması olduğu için Ankara 'dan burada yürütülen çalışmayı izlemeye geldik. Şuan içinde öğrencilerimiz çalışma halindeyken bizlerde çalışmayı değerlendirme fırsatı buluyoruz” dedi.

Tarım Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik eğitimlerin verimli olacağına inandıklarını da dile getiren Alkan, “Biz buraya organize sanayi bölgelerinde meslek lisesi açılmasını teşvik etmek için geldik. Türkiye genelinde İçel 'in iki özel uygulaması var, birincisi devlet ve organize sanayi bölgesi işbirliğinde açılan bir endüstri meslek lisesi, diğeri de Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu işbirliğinde tarım meslek lisesi öğrencilerinin uygulama eğitimi. Bu çalışmayı yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

Eğitimi izlemeye Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Ali Karagöz, İçel İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ve Erdemli Tarım Meslek Lisesi Müdürü Ali Gökcen 'de katıldı.

Kaynak: İHA