Sen Genel Başkanı Metin Memiş'den Açıklama

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, memurlara yönelik uygulanacak rotasyona karşı olduklarını belirterek, ''Rotasyon yaparak, insanları zorunlu göçe tabi tutarak bir nevi kavimler göçü yaparak istihdamın sürekliliğini sağlayamazsınız'' dedi.

Memiş, Sağlık-Sen Antalya Şubesi'nin hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, 1995 yılında kurulan sendikanın bugün ülkenin inşasında, demokratikleşmesinde, özgürleşmesinde, çocukların geleceğinde önemli katkıları bulunan bir sivil toplum örgütü haline geldiğini söyledi.

Milletin değerlerini önemseyen, bunları ön plana çıkararak ülkede ''çetelerden, çetecilerden, darbecilerden'' hesap soran bir anlayışla sendikacılık yaptıklarını anlatan Memiş, ''Ülkemiz demokratikleşiyor, normalleşiyor, özgürlüklerin önü açılıyor ancak burada darbeciler hesap verirken, 1982 darbeci zihniyetinin getirmiş olduğu kılık kıyafet yönetmeliği maalesef hala bir ucube olarak karşımızda duruyor'' diye konuştu.

Memur-Sen ailesi olarak kamuda kılık kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması için 10 milyon imza kampanyası başlattıklarını anımsatan Memiş, 12 milyon 300 bin imzaya ulaştıklarını söyledi.

Memiş, 18 Mart tarihinden itibaren de kamuda özgür kılık kıyafet sürecini başlattıklarını belirterek, şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını, yönetmeliğin kaldırılması için takipçisi olacaklarını vurguladı.

-Memura rotasyon uygulaması-

Son günlerde kamuoyunda tartışılan memura rotasyon uygulamasına karşı olduklarını ifade eden Memiş, istihdamda güçlük çekilen yerlerde istihdamın sürekliliğini sağlayacak farklı uygulamalar yapılması gerektiğini belirtti.

Memiş, şunları kaydetti:

''Rotasyon yaparak, insanları zorunlu göçe tabi tutarak bir nevi kavimler göçü yaparak istihdamın sürekliliğini sağlayamazsınız. Bu tamamen maddi ve manevi külfet getirir. İstihdamın sürekliliği için farklı ücret uygulamaları, farklı maaşlar getirmek kaydıyla oralarda çalışan arkadaşlarımızın kalıcılığını sağlayabilirsiniz. Cazip uygulamalar getirebilirsiniz. Şırnak'ta sağlık çalışanına 2 bin lira maaş veriyorsanız 3 bin lira verin, Ağrı'daki çalışana yakacak yardımı yapın ancak kusura bakmayın Memur-Sen ailesi olarak zorunlu rotasyona, kavimler göçüne asla müsaade etmeyiz.''

Açılışa Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Erdoğan Taş, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse katıldı.
Kaynak: AA