Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Batı Trakya'da

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Atina'ın ardından Batı Trakya'da temaslarda bulunuyor.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Batı Trakya'da
Müezzinoğlu, Batı Trakya ziyaretinde ilk olarak doğduğu Gümülcine'nin Kozlukebir köyünde akrabaları ve dostlarıyla hasret giderdi.Gümülcine'deki temaslarına bugün yerel yöneticileri ziyaret ederek başlayan Müezzinoğlu, Doğu-Makedonya-Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Pavlos Damianidis ve Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis'i ziyaret etti. Müezzinoğlu, daha sonra Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu'nda Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı ileri gelenleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı, PASOK Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, SYRİZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ve Azınlık kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Gümülcine Türk Gençler Birliği'ni de ziyaret eden Müezzinoğlu, burada hemşehrileri ile hasret giderdi. Batı Trakya'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Müezzinoğlu, "İnanıyorum ki bu ziyaretimiz, iki ülke adına önemli sonuçlar doğuracaktır. Önümüzdeki süreç sorunları konuşarak değil, daha iyi bir işbirliği içinde çözüm bulma bakımından devam edecektir" dedi.

Müezzinoğlu, "Bizler daha güçlü olacaksak iyi ve güzel şeylere destek olmalıyız." ifadelerini kullandı.Türkiye Gayrimüslim Azınlık Vakıfları Temsilcisi Lakis Vingas da burada yaptığı kısa selamlama konuşmasında geleceğe umutla bakmak gerektiğini söyledi.

Vingas, "Ülkemize bağlı olarak hepimizin geleceği güvence altındadır. Bütün bir toplum olarak kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda hareket etmeliyiz. Bölgemize yönelik yeni projeler geliştirmeliyiz." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, dün akşam da doğduğu Gümülcine'nin Kozlukebir köyünü ziyaret etmişti. Burada coşku ile karşılanan Müezzinoğlu, eşi Faize Müezzinoğlu ile birlikte akrabaları ile görüştü.

Sağlık Bakanı'nın Batı Trakya ziyareti İskeçe ili ile devam edecek .