Otomotiv Sektörü İşkur’da Buluştu

Samsun Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü her ay düzenlediği İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu faaliyetlerine devam ediyor.

Otomotiv Sektörü İşkur’da Buluştu
Ana gündemini otomotiv sektörünün oluşturduğu İŞKUR İl Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya yürütme kurulu üyeleri ile Samsun Otomobilciler Derneği Başkanı İsmail Okutgen, sektör temsilcileri, diğer kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

Toplantıda, sektör sorunlarının dile getirilmesi, talep ve beklentilerin kurula iletilmesi, sektörel analizlerin yapılarak bunlarla ilgili ortak çözümler üretilip daha etkili hizmet sunulabilmesi açısından ilgili taraflarca görüşüldü.

Toplantıda ayrıca 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası, 6111 sayılı İşveren Teşviklerini İçeren Torba Yasa ile “2 Kişi Çalıştıran İşverene Üçüncüsü İŞKUR’dan” sloganıyla devam eden işbaşı eğitim programı hakkında genel bilgilendirmeler yapılıp, İŞKUR faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Kaynak: İHA