Mhp Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Bitmiş bir terör örgütü, bugün Türkiye Devleti'ne meydan okuyacak duruma geldi. İmralı canisi, hücresindeki yatağını bile bulamazken Türkiye'ye yol haritası sunmaya kadar geldi'' dedi.

Vural, MHP Tekirdağ İl Başkanlığı'nca, Tekirdağ Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, son zamanlarda Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını söyledi.

Türkiye'de oynanan oyunun siyasi rekabetin çok ötesinde olduğunu belirten Vural, MHP'nin oyunlar karşısında herhangi bir siyasi parti mücadelesinin ötesinde duruş sergilediğini ifade etti.

MHP'nin siyasi duruşunun çözüm ürettiğini aktaran Vural, ''Bu bakımdan ülkesi, sevdası Türkiye olanların, cumhuriyet olanların, cumhuriyetin erdemini kavrayanların, ay yıldızlı bayrağın gölgesi altında kardeşçe yaşayanların, tarihin yazdığı Türk milleti kimliği ile geleceğe umutla bakanların artık hep birlikte saflarını birleştirme vakti geldi'' şeklinde konuştu.

Terör örgütü PKK'nın Türkiye'ye 30 yıldır acı çektirdiğini ifade eden Vural, şunları kaydetti:

''Türkiye, bölücü terör örgütü PKK aracılığıyla 30 yıldan bu yana askerimize, polisimize kurşun sıkan, arkadan öldüren, kalleşçe ve kahpece devletimizi içten çökertmek isteyen bir saldırıyla karşı karşıya. Bunun sıkıntılarını hep birlikte çektik. Terör örgütünün amacı, Türkiye'yi emperyalistlerin istediği doğrultuda dönüştürmek ve milletimizi ayrıştırmak. Bu mücadele sırasında çok şehitler verdik.

Türkiye'de 2002 yılında terör bitirildi. Allah'a hamd olsun ki Türkiye Cumhuriyeti teröre karşı savaşını kazandı. 2002 yılında terörü sıfırladık. Bu tarihi gerçeği yansıtmayanlar vicdansızlardır. O terör örgütü perişan halde bırakıldı. İmralı'daki cani, hücresindeki yatağını bile bulamayacak duruma gelmişti. Ama bugün Türkiye'ye bir bakın. Bitmiş bir terör örgütü bugün Türkiye Devleti'ne meydan okuyacak duruma geldi. İmralı canisi, hücresindeki yatağını bile bulamazken Türkiye'ye yol haritası sunmaya kadar geldi.''

Muhabir: Ergin Akgün / Muhterem Erkul / Cihan Demirci

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA