Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki The Ness Otel'de basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.

Bakan Yazıcı, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Körfez'de 7 yıldır yargı kararı ile bağlanan ve çürümeye başlayan LPG yüklü geminin durumunun sorulması üzerine Bakan Yazıcı, “Körfezdeki bu durum bizim ayıbımız. İşin yargı boyutu var. Bana iletilen durumda da yargının sürdüğü yönünde. Ama ne olursa olsun bu ayıp bizim ayıbımız. Bu Türkiye'ye yakışmayan bir durum. İnşallah en kısa zamanda çözeceğiz" dedi.

Bakan Yazıcı bir soru üzerine yeni gümrük kapılarının açılıp açılmayacağı yönündeki bir soru üzerine, “Gümrük kapılarının çoğalması demek ticaretin artması demek. Irak'la yeni sınır kapıları açılacak, 3 yeni kapının açılmasını sağlayacağız. Halkalı'da yeni bir gümrük Müdürlüğü açılacak. Bunu da bir sene içinde tamamlayacağız” şeklinde cevaplandırdı.

Suriyelilerin zorla ülkelerine gönderildiği yönündeki iddiaları cevaplandıran Bakan Yazıcı, “Cilvegözü”nde Son durum şu, Suriye'yle 8 kapımız var. Suriyelilerin zorla gönderilmesi gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

Kaynak: İHA