Gemlik’e Kültür Evi

Gemlik Belediyesi tarafından Hamidiye Mahallesi'ne Kültür Evi inşa ediliyor.

Gemlik’e Kültür Evi
Hamidiye Mahallesi Geçit Sokağı’nda İtfaiye Müdürlüğü arkasında temeli atılan Kültür Evi’nin ilçenin kültür ve sanat hayatına büyük katkılar sunması hedefleniyor. 430 metrekarelik kapalı alan üzerinde iki kat olarak inşa edilecek olan Kültür Evi’nde çok amaçlı salon, toplantı salonu, kafeterya ve kütüphane bulunacak.

Belediye Kültür Evi’nin temel atma törenine ünlü oyunca Eşref Kolçak, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ve çok sayıda davetli ile mahalle halkı katıldı.

Mehter gösterileriyle başlayan temel atma töreninde konuşan Türk sinemasının yaşayan efsanelerinden Eşref Kolçak, 30 yıldır Gemlik’te oturduğunu söyledi.

Elinden geldiğince Kültür Evi’ne katkı koyma sözü veren Kolçak, “Zeytin cenneti Gemlik’te Son dönemde bu tür güzel yatırımlar devam etmekte. Bu anlamlı günde, böylesi güzel bir projeye imza atan Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz’ı ve katkı koyanları tebrik ediyorum” dedi.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz da, alt yapıdan spor tesislerine, çocuk parkları, yeşil alan ve spor aletleri hizmetlerinden, dere projelerine kadar iki yıla sığdırdıkları tüm hizmetleri anlattı. Yapılan protokollerle ilçeye 4 okul daha kazandırdıklarını açıklayan Yılmaz, bölge hastanesi, 2 ayrı bölgede TOKİ çalışması, yeni ve modern adliye binasının yanı sıra, Yalova dahil bölgenin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak Büyük Kumla barajı yatırımlarının da hizmete gireceğini müjdeledi. Gemlik’in marka değerini artıracak yatırımların da hız kazandığını vurgulayan ve 1 Nisan’da başlayacak olan deniz uçağı seferlerini hatırlatan Refik Yılmaz, hızlı trenin de yıl Sonuna kadar ihale edileceği sözünü aldıklarını bildirdi .
Kaynak: İHA