Fatih Koleji Öğrencilerinden 'Okuma Eylemi'

Avcılar Fatih Koleji öğrenci ve öğretmenleri vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla ‘okuma eylemi’ yaptı.

Fatih Koleji Öğrencilerinden 'Okuma Eylemi'
İlkokul öğrencileri, öğretmenler ve vatandaşların katıldığı etkinlikte herkes kitap okudu.Avcılar Fatih Koleji, Ahmet Taner Kışlalı Parkında ‘okuma eylemi’ yaptı. ‘Kitap Avcıları Okuma Eyleminde’ sloganıyla düzenlenen etkinliğine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğin açılışını ise Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer yaptı. Tuncer daha sonra öğrencilerle kurdele keserek etkinliği başlattı. Vatandaşlar da okuldan getirilen kitaplardan alarak etkinliğe katıldı.

‘CAHİLLİĞİN CANINA OKUYALIM’

Avcılar Fatih Koleji’nde sınıf öğretmeni olarak görev yapan Fatih Çığlık, öğrencileriyle birlikte etkinliğe katıldı.

‘Cahilliğin canına okuyalım’ sloganıyla hareket ettiklerini kaydeden Çığlık, “Kitap okumak için bir araya geliyoruz. Vatandaşların kitaba karşı ilgisini ve dikkatini çekmek için buradayız. Sınıfım la birlikte kitap okumayı düzenli olarak 2 yıldır yapıyoruz. Her gün bir kitap okuyoruz. Bu çalışmalarda en büyük kazancımız okuduklarımızı hayata aktarmak ve yaşantı haline getirmektir. Bu şekilde çocuklarında yazar olabilme heveslerini gerçekleştirmek için okumalar yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

İlkokul 2. sınıfa giden öğrencilerinin günlük 70-80 sayfalık bir kitabı rahatlıkla bitirebildiğini ifade eden Çığlık, “Bu sayı artıp azalabiliyor, kimi zaman 200 sayfaya çıkabiliyor. Burada kitabı nasıl değerlendirmeliyiz, biz nasıl kitap yazabiliriz bunu öğreniyoruz. Ben yazar olsaydım nasıl bir tasarımda bulunurdum şeklinde kendimizi geliştiriyoruz. Sınıf mevcudum 17 kişi ve her öğrencim bir yazar diyebilirim. Herkesin kendine ait bir hikaye kitabı oluşacak ve bu kitapları satışa sunacağız.” dedi.

Öğretmenlerinin teşvikleri doğrultusunda kitap okuma alışkanlığı kazanan 2. sınıf öğrencilerinden Safiye Demirci, okuduğu kitaplardan esinlenerek hikaye yazdığını söyledi.

Günde 60 sayfa kitap okuduğunu anlatan Demirci, “İnsanlara kitabı sevdirmek ve dikkat çekmek için burada kitap okuyoruz.” dedi.

Diğer öğrenciler de etkinlik kapsamında gün boyu kitap okuyacaklarını söyledi.

Kitap okuyunca insanın bilgisinin ve kelime haznesinin arttığında dikkat çeken öğrenciler, herkese bu alışkanlığı kazanmalarını tavsiye etti.