Çelikhan'da,''Okul Evde Başlar'' Konulu Konferans Verildi

Çelikhan'da,''Okul Evde Başlar'' konulu konferans verildi.

Akademisyen yazar Fatih Kalkınç, Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi'nin çok amaçlı salonundaki konferansta, öğrencinin gelişimini olumsuz etkileyen konulara değindi.

Öğrenciyi olumsuz etkileyen faktörlerin başında ''televizyonun'' geldiğine dikkati çeken Kalkınç, şunları kaydetti:

''Televizyon öğrencinin düşmanıdır. Bir saat televizyon izleyen öğrenci 180 bin resim izlemiş gibi olur. Öğrencilerin başarılı olması için velilerin bu hassasiyete dikkat etmesi gerekiyor. Diğer yandan dikkat sorunu yaşayan öğrencilerimiz var. Bunlar hiperaktif öğrencilerdir. Günümüz dünyasında bazı araç ve gereçler öğrencilere ciddi zarar veriyor.''

-Ortaokul öğrencileri fidan dikti-

Gölbaşı Mimar Sinan Ortaokulu Çevre Kulübü öğrencileri Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ağaç dikti.

Çevre Kulübü rehber öğretmeni Dilek Budan, öğrencilere orman ve ağaç sevgisini kazandırmak için bu tür faaliyetlere önem verilmesi gerektiğini belirterek, çalışmaların öğrencilere uygulamalı olarak yerinde yaptırılmasının daha faydalı olacağını söyledi.

Öğrenciler, söz konusu etkinlik kapsamında Çatalağaç köyündeki orman sahasında 2 bin 500 çam fidanını toprakla buluşturdu.

-Lise öğrencilerine terör semineri verildi-

Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği, Gölbaşı İmam Hatip Lisesi 12'nci sınıf öğrencilerine ''Gençlik ve Terörizm'' konulu bilgilendirme semineri verdi.

Komiser Serhad Özkayacan, seminerde, amaçlarının ülke bütünlüğü aleyhine faaliyet gösteren terör örgütleri, faaliyetleri, elaman kazanma yöntemleri hakkında bilgi verdi.

-Tut Kaymakamı Kendüzler'in köy gezisi

Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Boyundere, Yaylımlı ve Köseli köylerini ziyaret etti.

Muhtarlardan köylerle ilgili bilgi alan Kendüzler, köy okullarında incelemede bulundu. Okullardaki eğitim-öğretim ve taşımalı öğrencilere verilen öğle yemeği ile ilgili beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Yiğit ve okul müdürlerinden bilgi alan Kendüzler, sınıfları da gezerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

-Kaymakam Esen'den Milli Eğitim Müdürü Alkayış'a ziyaret

Kahta Kaymakamı Metin Esen, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Alkayış'a ''hayırlı olsun'' ziyaretinde bulundu.

Kaymakam Esen, ziyarette, Kahta'nın eğitim alanında istenilen seviyeye gelinceye kadar el ele vererek çalışacaklarını söyledi.

İlçelerini eğitim alanında hak ettiği yere getirmek ve ileri seviyeye kavuşturmak için var güçleriyle çalışacaklarını belirten Alkayış, ''Hepimizin temel görevi, emanet aldığımız bayrağı daha ileriye götürmektir'' dedi.

Muhabir: Mustafa Aloğlu - İsmail Kaya - Emin Tezerdi / Hakan Furkan / Veli Gürgah

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA