Uludereli Aileler Tbmm Önünde Eylem Yaptı

TBMM bünyesinde kurulan Uludere Komisyonu'nun raporu, Uludere olayında hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından Meclis kapısı önünde protesto edildi.

Ellerinde ölenlerin fotoğrafları ve dövizleri ile toplanan ailelere BDP milletvekilleri Hasip Kaplan, İbrahim Binici ve Ertuğrul Kürkçü de destek verdi. Meclis’in Dikmen kapısından içeriye girmek isteyen grubu polis engelledi. Nüfus cüzdanlarını yere atan kalabalık, slogan atmayı da ihmal etmedi.Grup adına açıklama yapan Veli Encu, ölen akrabalarının planlı, bilinçli ve kasıtlı bir şekilde katledildiğini öne sürdü. Kurtarma çalışmaları engellendiği için yaralı kurtulan 13 kişinin kan kaybından hayatını kaybettiğini iddia eden Veli Encu, İnsan Hakları Komisyonu'nun kabul ettiği raporu 'utanç raporu' olarak gördüklerini söyledi.

Encu, Meclis'in tarihine kara bir leke olarak geçecek bir skandala imza atıldığını ifade ederek, raporun barış sürecini sabote edecek en büyük adım olduğunu, faillerin bir an önce yakalanmasını istedi.Oturma eylemi de yapan grup daha sonra TBMM kapısından ayrıldı.