Piazza Avm’nin Vip Açılışı Yapıldı

Rönesans Holding’in Samsun’da hayata geçirdiği Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi(AVM), VİP açılışını yaptı.

Piazza Avm’nin Vip Açılışı Yapıldı
Bölgenin en büyük alışveriş merkezi olan Piazza AVM’nin açılışına Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Yönetim Kurul Üyeleri, AGP Başkanı JaSon M.Lucas, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, kaymakamlar, belediye başkanları, adli ve mülki erkan ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Açılış öncesi konuşan AGP Başkanı JaSon M.Lucas, “Bu proje Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak’ın vizyonu sayesinde kurulmuştur. Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile yarın yüzde 98’inden fazlası Türkiye’nin en modern restoranları, eğlence merkezleri ve en başarılı uluslararası markaları ile Samsun halkının hizmetine açılmış olacak” dedi.

Piazza AVM inşaatına 2 yıldır çalıştıklarını belirten Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak, “Bu alışveriş merkezimizin inşaatını Son 2 yıldır yapıyoruz. 2 yıldır binlerce arkadaşımız burada çalıştı ve emek verdi. 300 milyon TL’yi aşan bir yatırım ile burayı gerçekleştirdik. İnşaatında birçok doğa sorunlarla karşılaştık. Ama Sonunda inşaatı kazasız bir şeklide tamamladık” diye konuştu.

26 ay önce AVM’nin temel atma törenini gerçekleştirdiklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu çorak arazinin proje animasyonunu buralara koyduğumuzda vatandaşlarımız inanmakta güçlük çekiyorlardı ama bugün bu noktaya geldik. Bu arsa el değiştirince ve alan firma yapamayacakları kanaatine varınca daha Sonraki süreç Son derece zor oldu. Samsun artık bu tesisi kazandı. Bundan Sonra yapılması gereken bu tesisi yaşatmaktır” şeklinde konuştu.

Piazza AVM’nin Karadeniz’in en büyük alışveriş merkezi olduğunu belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy şöyle konuştu: “Samsun, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük şehridir. Nüfus itibariyle baktığımızda Türkiye’nin 16. büyük şehridir. Samsun’da Son yıllarda hızlı bir değişim ve dönüşüm var. Birçok alanda yeni yatırımlar gerçekleştiriliyor. Özellikle Samsun’da eğitimden sağlığa, kültürden turizme, alt yapıdan birçok kültürel faaliyete kadar çeşitli hizmetler ve yatırımlar ortaya koyuluyor. Bu alışveriş merkezimizin birçok yönüyle kentimize sağlayacağı katkılar var. Bu sadece Samsun’da bulunan insanlara hizmet verecek alışveriş merkezi değil. Çevre illerden bölgemizin değişik noktalarından buraya gelip buradan alışveriş yapacak birçok insanımız olacak. Önümüzdeki süreçte sadece çevre illerden değil, çevre ülkelerden de buraya insanların gelip, buradan alışveriş yapabileceğini düşünüyoruz.” Konuşmaların ardından Piazza AVM’nin açılışı yapıldı. Açılış Sonrası açılışa katılan protokol mensupları alışveriş merkezini gezdiler. AVM gezisinden Sonra havai fişek gösterisi beğeni ile izlenip, Türkiye’den ve yurt dışından birçok önemli müzisyeni bünyesinde barındıran ENBE Orkestrası sahne aldı .
Kaynak: İHA