Ömer Hoca Unutulmadı

Amasya’da yaklaşık 7 ay önce geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden tiyatro yönetmeni Ömer Baş, Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle yetiştirdiği öğrencilerinin de rol aldığı oyunda unutulmadı.

Ömer Hoca Unutulmadı
Baş’ın yakın arkadaşı Mehmet Hopal’ın yönetip, arkadaşı Muammer Tufanoğlu, oğlu Kürşat Baş ile yetiştirdiği Abdurrahman Öztuncer, Orhan Bol, Oğuzhan Kaşka, Mehtap Gücek ve diğer öğrencilerinin de rol aldıkları ‘Oyun İçinde Oyun’ adlı tiyatro oyunu Saraydüzü Kışlası Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Oyunu, Amasya Valisi A. Celil Öz, Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt ile diğer yetkililer ve vatandaşlar izledi.

Vali Öz ile eşi Rukiye Öz, oyunun sonunda Ömer Baş’ın eşi Melek Baş ile yönetmen Mehmet Hopal’a çiçek verdi.Amasya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar Akca da 26 Eylül günü hayatını kaybeden Ömer Baş’ın Amasya Halk Eğitim Merkezi'nde sınıf öğretmenliği yapmasının yanı sıra ve çok sayıda gence de tiyatro sevgisi aşıladığını söyledi.

Kaynak: İHA