Mhp'li Akçay, Gümrük Kanunu Tasarısı'nı Değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Erkan Akçay, yeni Gümrük Kanunu Tasarısı’na ilişkin yaptığı açıklamada tasarısıyla belediyelere ait olan pazaryeri kurma yetkisinin özel kişilere bırakılarak pazaryerlerinin özelleştirildiğini öne sürdü.

Mhp'li Akçay, Gümrük Kanunu Tasarısı'nı Değerlendirdi
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşmeleri devam eden Gümrük Kanun Tasarısı üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına konuşan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Tasarıda, uçak şirketlerinin uçak ithalinde Gümrük Birliği dışında da gümrük vergisi muafiyetinden oda ve borsaların siyasi baskı ve kontrol altına alınmak istenmesine, semt pazarlarının özelleştirilmesinden tarım kooperatif ve birlik yönetimlerinin bürokrasiye bağlanmasına, Odalar ve Borsalar Birliği personelinin iktidar tarafından görevden alınması yetkisinden yurt dışına çıkış harcına kadar geniş bir alanda düzenlemeler yapılmaktadır. Torba tasarı niteliği ile görüşmeye başladığımız bu tasarıda getirilen yasal düzenlemelerin yeterince tartışılmamıştır” dedi.

Gümrük Kanun Tasarısıyla belediyelere ait olan pazaryeri kurma yetkisinin özel kişilere bırakılarak pazaryerlerinin özelleştirildiğini söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, şunları kaydetti: “Gümrük Kanunu Tasarının 70’nci maddesiyle belediyelerin mutlak hakimiyetinde olan pazar yeri kurma yetkisi özel kişilere bırakılmaktadır. Bu durum sosyal ve ekonomik bakımdan birçok olumsuzluğa yol açacaktır. Pazar alanlarında kendi ürününü satan üretici, tasarının bu hükmüyle rekabet gücünü kaybedecek, üretim sürecinden uzaklaşacak, neticede tarımsal üretim de azalacaktır. Daha açık bir ifadeyle, Hükümetin ilmek ilmek ördüğü çiftçinin bitirilme projesine bu tasarıyla bir tuğla daha konulmaktadır.”
Kaynak: İHA