Kastamonu Üniversitesi'nden “Orman Haftası”

Kastamonu Üniversitesi’nde (KÜ) “Orman Haftası” kapsamında program düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi'nden “Orman Haftası”
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, KÜ merkezi kafeteryada düzenlenen programda yaptığı konuşmada, geçmişte ormanların hızlı bir şekilde kaybedildiğini ifade ederek, günümüzde ise ormanların durumunun daha iyi olduğunu belirtti.

Ormanların kolay kazanılmadığını ifade eden Aydın, “Ormanları kaybetmek doğru bir şey değil. Dünya'yı kirletenler ve yok edenler arasında biz yokuz. Çoğunlukla sanayinin öncülüğünü yapanlar dünyayı mahvediyorlar. Bizler o rolün içerisinde yokuz. Çoğunlukla sanayinin öncülüğünü yapanlar dünyayı mahvediyorlar. Bizler o rolün içerisinde yokuz. Ormanlarımızı korumakta kendimize düşen görevi yerine getirmeliyiz” dedi.

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin de, Kastamonu’nun ormancılıkta önemli bir şehir olduğunu belirterek, ağaç hastalıkları arasında, dünyadaki orman bölgelerinde kestane dal kanserinin yoğun bir şekilde görüldüğünü kaydetti.

Şahin, bu konuda Bolu’da kurulan Kestane Dal Kanseri Projesi Laboratuvarı’nda Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatıyla çalışmalar yürüteceklerini açıkladı.

Şahin, “Okullar Hayat Bulsun” projesi kapsamında, 70 okulun bahçesine fidan diktiklerini söyleyerek, “Talep olması halinde bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA