Karahasan, Saray Hamamını İnceledi

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir zafer Karahasan, tarihi Saray Hamamı restorasyonunu inceledi.

Karahasan, Saray Hamamını İnceledi
Kastamonu’da Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi arkasında bulunan ve 20 yıldan fazladır restore edilmeyi bekleyen Tarihi Saray Hamamının yeniden ayağa kaldırıldığını belirten Karahasan, “Burası bilindiği gibi bir Osmanlı eseridir. 1575 yıllarında Muharrem Efendi tarafından yaptırılan ve günümüze kadar gelen tarihi Saray Hamamını aslına uygun bir şekilde restore etmekteyiz. Geçen yıl İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile birlikte proje çalışmasını yaptık. KUZKA’dan kazanılan hibe destek projesi ile de turizme kazandırma çalışmasını başlattık. Bu sene bu işi tamamlamayı planlıyoruz. Bittikten sonra hem Kültür Müdürlüğünün sosyal tesisleri olacak hem de bu meydanda vatandaşa kafeterya olarak hizmet edecek otantik bir mekan kazandırılacaktır. Sadece kafe değil aynı zamanda sergi salonu ve diğer kültürel etkinlikler içinde kullanılabilecektir. En önemlisi bir harabeyi bir Osmanlı eserini Kastamonu Turizmine kazandırıyoruz. Kastamonu’muzun turizmine kazandırılmış önemli bir eserdir. Hayırlı olsun” dedi.

Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan ise, restorasyonu devam eden tarihi hamamın bittiği zaman turizm adına büyük bir kazanç olacağını belirterek, “Burası Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisli bir kültür varlığıdır. Saray camisinin akarı olarak yapılmış ve 1980’li yıllara kadar hamam olarak kullanılmış o dönemden sonra terk edilmiş ve harabe haline gelmiştir. İl Özel İdaresi ile birlikte Kültür Turizm Müdürlüğü proje hazırlayıp KUZKA’ya sunmuştur. Proje kabul edilip ihale edilmiş ve çalışmalar süratle başlatılmıştır.

Burası bittiği zaman Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Kültür Evi olarak kullanılacaktır. Yani Sanatsal faaliyetlerin olduğu sosyal tesis olacaktır. Hediyelik el yapımı eşyaların sergilendiği satıldığı sosyal bir mekân olarak hizmet verecektir.

Bu kültür evinin Kastamonu turizmi adına hizmete girmesi için emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA