İnce: İsrail Özür Diledi, Ama Neler Aldı?

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, "Biz Türk hükümetinden Türkiye’den, Türk Devleti’nden İsrail’in özür dilemesini doğru, haklı buluruz, ama Türkiye ne verdi biliyor musunuz?" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Yalova'da Yalı Caddesi’nde bulunan milletvekili irtibat bürosunda basın açıklaması yaptı. Basında çıkan birtakım haberleri eleştiren İnce, “Hükümetin aldıklarını veriyor sürekli medya, verdiklerini vermiyor. Yani PKK’nın elindeki 8 kamu görevlisi alındı. Bunun karşılığında PKK’ya ne verdi? Bunu bilmiyoruz.” şeklinde konuştu.

İsrail'in Türkiye’den özür dilemesine de değinen İnce, şunları söyledi: “Biz Türk hükümetinden Türkiye’den, Türk Devleti’nden İsrail’in özür dilemesini doğru, haklı buluruz, ama Türkiye ne verdi biliyor musunuz? Bir İsrail’e OECD üyeliği için veto hakkından vazgeçti Türkiye. Bir bunu verdi. İki, NATO tatbikatlarına katılmasında veto vardı, Türkiye bu vetosundan vazgeçti. Üç; Kürecik'i verdi. Dört Gazze ablukasının kaldırılmasında diretiyordu Türkiye, bu diretmeden vazgeçti. Bir diğeri de en önemlisi belki de, Mavi Marmara olayının kasten yapıldığını savunuyordu Türkiye. Türkiye bu tezinden vazgeçti. Bunun bir kaza olduğunu kabul etti. Zaten kaza olduğunu kabul etseydi Gazze ablukasından, onun kaldırılması tezinden vazgeçmiş olsaydı, İsrail zaten 2011’de de özür dilerdi. Asıl özrü dileyen Başbakan’ın kendisidir. Artı İsrail bütün almak istediklerini aldı zaten. Ne yazık ki medya bunları çarpıtarak veriyor.”

“CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olsun” adı altında gerçekleştirilen bir ankette birinci sırada çıkmasını da değerlendiren İnce, “Ankete katılanlara teşekkür ediyorum. Beni birinci sırada çıkarmışlar. Bunun kararını örgütümüz, parti meclisimiz ve genel başkanımız verecektir. Zaman neler gösterir hep birlikte bakacağız.” ifadesini kullandı .