Gökçeadalılar Karardan Memnun

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, Gökçeada'da Rum azınlık okulunun açılması talebini onaylaması, Gökçeadalıları memnun etti.Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aynı, “Okulun bahçesinde Rum çocukların cıvıltısı, bizleri memnun eder” dedi.

Gökçeadalılar Karardan Memnun
Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde 1951 yılında faaliyete başlayan ancak 1964'te kapatılan Rum azınlık okulunun yeniden açılacağı haberi, Gökçeada halkını memnun etti.

Özel Gökçeada Rum Okulunun aynı binada açılmasına izin verildiğini söyleyen Nabi Avcı’nın açıklamalarının ardından konuşan Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, “Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcının Gökçeada’daki Rum okulunun açılışına onay vermesi bizim için çok önemli bir gelişme. Uzun zamandır Gökçeada’da yaşayan Rum vatandaşlarımıza yönelik bir takım düzenleme ve tedbirler, hükümetimiz tarafından yapılıyordu. Geçtiğimiz aylarda Rum vakıflarına ait bir takım taşınmazların geri iadesi kadastro çalışmalarının düzenlenmesi gibi bir takım gelişmeler yaşandı. Gökçeada’ya Rum vatandaşların gelmesi bizi rahatsız etmez. Onlardan bir hoşnutsuzluk duymayız. Onlarda bu toprağın vatandaşları. Zaten Gökçeada’da çok renklilik ve çok seslilik hakim. Gökçeada’da yurdun her köşesinden vatandaşımız huzur içerisinde yaşıyor. Rum vatandaşlarımız da var, Ermeni vatandaşlarımız da var. Açılım modeline uygun bir ortam Gökçeada’da zaten yaşanıyor. Bu kadar çeşitlilik arasında bu güne kadar etnik bir kavga, bir çatışma olmadı. Bu açıdan bakıldığında Gökçeada’da Rum okulunun açılması bizleri rahatsız etmez. Rum çocukların okul bahçesinde cıvıl cıvıl sesleri, bizleri de mutlu eder. Bu karardan dolayı da Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Her hangi bir şikayetimiz yok” dedi.

Gökçeada’da bulunan ve 1951 yılında faaliyete başladıktan sonra 1964 yılında kapatılan ‘Aya Todori İlk Mektebi’ binasının bakımlı hali ise dikkat çekiyor. Önünde Türk bayrağı dalgalanan binanın bahçesinde, bir de Atatürk büstü bulunuyor .
Kaynak: İHA