Ak Parti’den Down Sendromlu Çocuklara Ziyaret

AK Parti Çorum Sosyal İşler Başkanlığı yönetimi “Dünya Down Sendromu Farkındalık Haftası” etkinlikleri kapsamında down sendromlu çocukların eğitim gördüğü Zübeyde Hanım Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti.

Ak Parti’den Down Sendromlu Çocuklara Ziyaret
İlk olarak Zübeyde Hanım Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Mehmet Ali Kurt’u ziyaret eden AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Fatih Yağlı, AK Parti İl Sekreteri Gülbin Torun, İl Genel Meclisi Üyesi Yurdanur Özzehinli ve yönetim kurulu üyelerinin eğitim kurumunun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra sınıfları ziyaret eden AK partili yönetciler öğrencilerle sohbet ederek, yaptıkları çalışmaları inceledi.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Yağlı, sosyal devlet anlayışı içerisinde her bir bireyin sorunlarını varsa ihtiyaçlarını görebilmek ve yapılması gereken çalışmalara katkı vermek adına bu tür ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Down sendromuna dikkat çekmek, toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla down sendromlu çocukların eğitim gördüğü merkezi ziyaret ettiklerini dile getiren Yağlı, “Burada eğitim gören çocuklarımızı sevdik. Onlarda bizi sevdiler. Çocuklarımızın eğitim gördükleri mekanları yerinde görme fırsatımız oldu. Burada eğitim gören çocuklarımızın sadece yılda, ayda ve bir günde kutlanan etkinliklerde değil her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi.

“Sosyal devlet anlayışı Ak Parti iktidarıyla geliştiğini ve hükümetimizin istikrarlı bir duruş sergileyerek yaşlısından engellisine, dezavantajlı gruplar olarak adlandırılan tüm grupların ihtiyaçlarını tespit ettiğini, bu yönde geliştirdiği politikalarla vatandaşlara sosyal destek sağladığını anlatan Yağlı, “Ülkemizde yaşanan bu gelişmeler 10 yılla ifade edilemeyecek kadar büyüktür. Hiç kimsenin ülkemizin çıktığı bu yolda önüne taş koymaya hakkı yoktur. Bizler her zaman daha gelişmiş ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye hayali kurduk. Çok şükür şimdi bu hayalimiz gerçekleşti ve gerçekleşmeye de devam ediyor. 2023 Türkiye’si her yönden güçlenmiş, sanayi, ticaret ve üretim noktasında öncü olan ve geleceğine emin adımlarla ilerleyen bir Türkiye olacaktır. Bütün bu düşünceler ile, sosyal devleti yaşatma politikalarımız da devam etmektedir. Herkesi engelli vatandaşlarımıza karşı daha fazla duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Zübeyde Hanım Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Mehmet Ali Kurt ise, 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle birlikte merkezde lise düzeyinde öğrencilere eğitim verildiğini söyledi.

Öğrenci gruplarının 14-22 yaşlarından oluştuğunu dile getiren Kurt, 23 yaş ve üzeri bireylere ise Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla açılan kurslarda eğitim verilerek, takiplerinin yapıldığını kaydetti.

Çocukların eğitimi konusunda ailelerin önemine dikkat çeken Kurt, okulda verilen ödevleri ailelerin okul ile birlikte yaptığında eğitim gören öğrencilerin daha başarılı olduğunu vurguladı .
Kaynak: İHA