Genco Erkal, “Kerem Gibi” İle Ödemiş’e Geliyor

Ünlü şair Nâzım Hikmet’in 35 yıllık serüvenini, belgesel, tiyatro ve şiiri buluşturarak izleyiciye sunan Türk tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal, "Kerem Gibi" adlı tek kişilik oyunuyla cumartesi günü Ödemişlilerle buluşuyor.

Ödemiş Belediyesi’nin organizasyonuyla ücretsiz olarak Kültür Merkezi büyük salonda sahnelenecek oyun cumartesi günü 20.30’da başlayacak. Ödemişli tiyatroseverler için Hükümet Meydanı’ndan servis seferleri düzenlenecek.

Genco Erkal'ın muhteşem performansıyla büyülediği tek kişilik oyunu "Kerem Gibi", 20. yüzyılın dünya ölçüsünde en büyük ozanlarından biri olan Nâzım Hikmet'in gençlik yılları, mahkûmiyeti, hapishane yılları, açlık grevi, zorunlu sürgünlüğü, vatan hasreti, tüm dünyayı kucaklayan insan sevgisi, dünya barışı için mücadelesi, Kurtuluş Savaşı izlenimleri, belgesel bir filmle bütünleşerek şiirsel bir anlatımla sanatseverlere sunuyor.

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konulan ve uyarlamasını ve yönetmenliğini Genco Erkal'ın üstlendiği oyunun müzikleri, başarılı sanatçı Fazıl Say'a ait.

Aynı zamanda Genco Erkal'ın Nâzım Hikmet'le yolculuğuna da tanıklık eden oyunda, 1975 yılında Nâzım Hikmet'in "Kerem Gibi" oyununu uyarlayan ve ülkemizde ilk şiir-tiyatro deneyimini gerçekleştiren usta sanatçının Nâzım Hikmet'le geçen 35 yıllık serüveninden etkinlik görüntüleri de yer alıyor .
Kaynak: İHA