Bakan Davutoğlu, Gürcistan Başbakanı İvanişvili İle Görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tiflis’te Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili ile görüştü.

Bakan Davutoğlu, Gürcistan ziyareti kapsamında daha sonra Yeniden Entegrasyondan Sorumlu Devlet Bakanı Paata Zakareişvili ve Gürcistan Parlamentosu Başkanı David Usupaşvili ile de bir araya geldi.

Parlamento Başkanı Usupaşvili ile Tiflis’te bulunan Marriott Otel’deki görüşmesinin ardından basına açıklamalarda bulunan Davutoğlu, görüşmelerde, Türkiye’nin bölgedeki önemli ortakları arasında yer alan Gürcistan ile ikili ve bölgesel işbirliğinin daha da ileri taşınması ile bölgesel ve uluslararası gelişmeler konularının ele alındığını söyledi

Usupaşvili ise, Gürcistan’daki hükümetin değişmesinin, Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerde herhangi bir probleme sebep olmadığını ifade ederek, yeni hükümetin, Türkiye ile işbirliği konusunda daha da aktif olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin, Gürcistan’ın toprak bütünlüğü konusuna gösterdiği hassasiyeti çok değerli bulduklarını belirten Usupaşvili, Türkiye’nin ayrıca, Gürcistan’ın NATO üyesi olmasında, Euro entegrasyonu sorununun çözülmesinde ve Avrupa ile ekonomik ilişkiler kurmasında yardımcı rolü üstlenmesini de memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 2 günlük Gürcistan temasları çerçevesinde, yarın Batum’da düzenlenecek olan Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı’na katılacak. Toplantıda, her üç ülkeyi ilgilendiren konularda bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi olanakları ele alınacak. Davutoğlu, toplantı marjında, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile de ikili bir görüşme gerçekleştirecek .
Kaynak: İHA