Askon Genel Başkanı Mustafa Koca Açıklaması

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Genel Başkanı Mustafa Koca, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un , not artırımı konusunda, ''Önümüzdeki süreçte Türkiye'nin kredi notunun yine hak ettiği şekilde artmaya muktedir olduğu'' değerlendirmesinde bulundu.

Koca, yazılı açıklamasında, S&P'nin, Türkiye'nin kredi notunu ''BB''den ''BB+''ya yükseltmesini değerlendirdi.

Mustafa Koca, bu gelişmenin, Son 3 yılda küresel krizin tahrip edici etkilerinden hızla uzaklaşarak dünyada pozitif ayrışan Türkiye ekonomisinin üzerinde yürüdüğü patika içerisinde sürpriz niteliğinde olmayan, doğal ve anlamlı bir yere sahip olduğunu belirtti.

Koca, şunları kaydetti:

''Bugünkü not artışı, Kasım 2012'de Fitch'in, Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkardığında, gelişmeyi sürpriz olarak karşılamayıp, bu geç kalmış gerçekleşmeye mukabil Türkiye'nin not artırım sürecinin devamının geleceğini öngördüğümüz paraleldedir.

Gelinen noktada belirtmek isterim ki Türkiye, geçen yılki yumuşak iniş sürecinden tekrar kalkışa hazır bir duruma gelmiştir. Küresel iktisadi koşullara rağmen, Türkiye için bu kalkışta büyük bir türbülans görünmemektedir. Bir defa daha söyleyebiliriz ki önümüzdeki süreçte Türkiye'nin kredi notu yine hak ettiği şekilde artmaya muktedirdir.''

Muhabir: Recep Demir

Yayıncı: Fazilet Özer
Kaynak: AA