Vali Coş Açıklaması

Kozan ilçesinde 3 ülkeden 34 öğrencinin katılımıyla ''1. Türkçe Şöleni'' düzenlendi.

İsmet Atlı Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye, Kenya, Kırgızistan ve Uganda'nın milli marşlarının çalınmasının ardından havai fişek gösterisi yapıldı.

Öğrenciler, okudukları Türkçe şiirler ve seslendirdikleri şarkıların ardından çeşitli skeçler sahneledi.

Vali Hüseyin Avni Çoş, gösterilerin ardından yaptığı konuşmada, Türk okullarının dünyanın birçok yerinde bir büyük medeniyet projesinin eseri olarak faaliyet gösterdiğini belirtti.

Milli ve manevi değerlere önem veren herkesin bu okulları takdir etmesinin milli bir görev olduğunu ifade eden Coş, şöyle konuştu:

''Bu okulların hayata geçirilmesinde ve hizmet vermesinde öncülük ve önderlik eden büyük şahsiyetten başlayarak oralarda eğitim ve öğretim verebilmek ve bu okulları hayata geçirebilmek için büyük fedakarlık içinde çalışan öğretmenlerimize, onların bu hizmetleri yapabilmesi için Türkiye'den yardım ve desteklerini esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza en kalbi şükranlarımızı, minnet hislerimizi ifade ediyoruz. İnşallah birlik ve beraberlik içinde bu okullarımıza sahip çıktığımız sürece bu okullarımız gelecekte daha büyük hizmetlere vesile olacaktır. Türkiye ile bu ülkeler arasındaki her türlü bağın gelişmesine, uluslararası ilişkilerin bu çerçevede daha barışçıl bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlayacaktır. Bu okullar, sadece Türkiye'nin tanınmasına, Türkçe'nin öğretilmesine değil, dünyada barış, dostluk, kardeşlik gibi insani değerlerin yücelmesine ve yaygınlaşmasına da hizmet ediyor.''

Belediye Başkanı Kazım Özgan da Türkçe'nin aşkın, sevdanın, hoşgörü ve barışın dili olduğunu belirterek, ''Bizler de bugün dünyanın dört bir yanında, Türk okullarının açılmış olmasından dolayı büyük gurur duymaktayız. Bu okullarda yetişen öğrenciler ilerde kendi ülkelerinin önemli kademelerinde görev alacak ve Türkiye ile kurulacak dostluk köprülerinde büyük rol alacaklardır'' dedi.

Konuşmaların ardından Vali Çoş, konuk öğrencilere çeşitli hediyeler, programa destek veren kurum, kuruluşlara da plaket verdi.

Muhabir: Volkan Varan / Ömer Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA