''türklerde Bahçe, Ağaç ve Çiçek Kültürü'' Paneli

Düzce Üniversitesi tarafından ''Türklerde Bahçe, Ağaç ve Çiçek Kültürü'' konulu panel düzenlendi.

DÜ konferans salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Orman Fakültesi, Orman Botaniği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necmi Aksoy, Türk kültüründe ağacın Şamanizm'le bire bir bağlantısının olduğunu söyledi.

''Türkler ağacı tanrı ile yeryüzünde bağlantıyı sağlayan bir sembol olarak görmüşlerdir'' diyen Aksoy, ''Türkler kayın ağacına büyük önem verirlerdi, bu yüzden dayanaklı olan kayın ağacından ok ve yaylar yaparlardı'' dedi.

Panele, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nigar Çakar, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Panelin ardından konuşmacılara plaket verildi.

-Kızılay'dan DÜ'ye ziyaret-

Düzce Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Kan Merkezi Müdürü Dr. Hakan Bahadır Bozkurt yürüttükleri faaliyetler hakkında ve bölgesel olarak verdikleri hizmetleri Rektör Şerifoğlu'na aktardı.

Öğrencilerden alınan kan bağışı sayılarını Şerifoğlu ile paylaşan Bozkurt, ''Üniversite öğrencilerinden 2011 yılı bin 773 ünite, 2012 yılı bin 876 ünite kan bağışı aldık. 2013 yılı içerisinde de 2 bin üniteyi aşmayı planlanıyoruz. Rektörümüze bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi.

2012 yılında Batı Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri olarak kan bağışında Türkiye birincisi seçildiklerini de dile getiren Bozkurt, bu birincilikte Düzce Üniversitesinin büyük bir pay sahibi olduğunu ifade etti.

Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA